Een eigen tuinhuis is een waardevolle toevoeging aan elke tuin. Of je nu extra opslagruimte, een rustige werkplek of een gezellige buitenkamer wilt, een tuinhuis biedt tal van mogelijkheden.

In dit artikel ontdek je de vele voordelen en mogelijkheden van een prefab tuinhuis. Van de keuze voor materialen en afmetingen tot de diverse ontwerpmogelijkheden en extra functionaliteiten.

Lees verder en laat je inspireren om je tuin om te toveren tot een ideale buitenruimte met een prachtig prefab tuinhuis.

Wat is een prefab tuinhuis?

Een prefab (prefabricated) tuinhuis is een constructie die vooraf in de fabriek wordt gebouwd. De onderdelen of het geheel worden vervolgens naar de eindlocatie vervoerd. Dit proces biedt veel voordelen. Het is snel, efficiënt en zorgt voor hogere kwaliteit.

Voordelen van Prefab tuinhuizen

Wanneer je kiest voor een prefab tuinhuis kies je voor gemak, snelheid en zekerheid. Er zijn echter nog een aantal belangrijke voordelen te benoemen:

  • Kortere bouwtijd. Ongeacht de weersomstandigheden kan het bouwproces van jouw tuinhuisje gewoon doorgaan. Hierdoor kunnen we een kortere bouwtijd garanderen.
  • Snelle installatie. Het tuinhuisje komt bij jou aan in de vorm van een eenvoudig bouwpakket of zelfs helemaal in zijn geheel. Hierdoor is het tuinhuis snel in je tuin geïnstalleerd.
  • Hogere kwaliteit. Doordat de bouw van een prefab tuinhuis plaatsvindt in een gecontroleerde omgeving kunnen materialen optimaal worden benut, wat verspilling vermindert.
  • Flexibiliteit. Met het maatwerk dat wij leveren is er heel veel flexibiliteit mogelijk in de uitvoering. Zo voldoet een prefab tuinhuis altijd aan je wensen.
  • Kostenbesparend. Door de efficiënte productiemethode kunnen kosten worden bespaard op zowel arbeid als materiaal. Dit maakt prefab tuinhuizen een kosteneffectieve keuze.
  • Duurzaamheid. Prefab constructies worden vaak gemaakt met hoogwaardige materialen en strenge kwaliteitscontroles, wat resulteert in een duurzame en langdurige oplossing.
Prefab tuinhuis gereed in de loods van De Schans

Mogelijkheden voor diverse tuinhuizen

Prefab tuinhuizen bieden een groot aantal mogelijkheden om aan verschillende behoeften en voorkeuren te voldoen. Of je nu een kleine opbergruimte voor tuingereedschap, een hobbyruimte of een tuinkantoor wilt, er is altijd een geschikte optie. De Schans biedt maatwerk oplossingen die perfect passen bij jouw tuin en leefstijl.

Verschillende afmetingen

Prefab tuinhuizen zijn in verschillende maten beschikbaar. Bij De Schans kun je zelfs kiezen voor iedere afmeting die je maar wenst.

Van compacte modellen die ideaal zijn voor kleine tuinen, tot ruime constructies met extra opbergruimte of als extra leefruimte. Je kunt kiezen voor een formaat dat precies aansluit op de beschikbare ruimte in je tuin.

Met of zonder overkapping

Een prefab tuinhuis met overkapping biedt extra beschutting en comfort. Het creëert een aangename plek om te ontspannen, zelfs bij minder goed weer. Je kunt kiezen voor een open overkapping of een gedeeltelijk gesloten variant voor meer privacy.

Voor wie liever een eenvoudige en compacte oplossing wil, zijn er ook prefab tuinhuizen zonder overkapping beschikbaar. Deze zijn ideaal als opbergruimte of werkplek.

Houten tuinhuis of blokhut

Bij prefab denk je wellicht aan akelig uitziende plastic huisjes. Gelukkig is dat helemaal niet waar! Je kunt met prefab zeker ook een houten tuinhuis of blokhut in de tuin plaatsen.

Houten tuinhuisjes stralen een klassieke en natuurlijke charme uit. Ze zijn perfect voor een traditionele of landelijke tuin.

Blokhutten, met hun stevige en robuuste constructie, bieden een rustieke uitstraling en extra duurzaamheid. 

Beide opties kunnen op maat worden gemaakt en zijn beschikbaar in verschillende houtsoorten en afwerkingen. Zo sluiten ze naadloos aan bij uiterlijke wensen en functionele behoeften.

Prefab tuinhuis

Tuinhuis bouwen op maat

Bij De Schans leveren we uitsluitend maatwerk. Dit houdt in dat je werkelijk alles van je tuinhuis zelf kunt bepalen. Hoeveel ramen en deuren wil je, en waar wil je ze plaatsen? Wil je stroomvoorziening en verlichting hebben of een mosdak? Ook dat is geen enkel probleem!

Deuren en ramen

De deuren en ramen van een prefab tuinhuis kunnen volledig worden aangepast aan je voorkeuren. Zo kun je kiezen voor een enkele draaideur of bijvoorbeeld een dubbele glazen schuifdeur.

Ramen kunnen op strategische plaatsen worden geplaatst om natuurlijk licht binnen te laten. Dubbelglas is een optie voor betere isolatie, wat vooral handig is als je het tuinhuis als werkruimte of extra leefruimte wilt gebruiken.

Binnenmuren

De binnenkant van je prefab tuinhuis kan net zo flexibel zijn als de buitenkant. Zo kun je binnenmuren toevoegen om verschillende ruimtes te creëren, zoals een aparte berging, een werkplek, of een gezellige zithoek. Dit maakt het mogelijk om het tuinhuis multifunctioneel te gebruiken en aan te passen aan veranderende behoeften.

Het dak

Het dak van een prefab tuinhuis kan in verschillende stijlen worden uitgevoerd. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een plat dak, zadeldak, lessenaarsdak of schilddak, afhankelijk van de gewenste uitstraling en functionaliteit.

De materialen voor het dak variëren ook, met opties zoals dakpannen, shingles, of een groendak voor extra isolatie en een milieuvriendelijke touch.

Isolatie en ventilatie

Wanneer je overweegt om het tuinhuis ook als woonunit te gebruiken is de overweging van isolatie en ventilatie zeker de moeite waard. Voor een comfortabel gebruik gedurende het hele jaar is goede isolatie essentieel. 

Onze prefab tuinhuizen kunnen worden uitgerust met vloer-, wand- en dakisolatie. Dit houdt de ruimte warm in de winter en koel in de zomer.

Ventilatie is ook belangrijk om een gezond binnenklimaat te behouden. Ventilatieroosters en ramen kunnen strategisch worden geplaatst om een goede luchtcirculatie te garanderen.

Elektriciteit en verlichting

Je prefab tuinhuis kan worden voorzien van een complete elektrische installatie. Dit omvat stopcontacten, verlichting en eventueel verwarming of airco.

Ingebouwde verlichting zorgt voor een sfeervolle ambiance en maakt de ruimte functioneel, ook ’s avonds. Kies voor energiezuinige ledverlichting om het energieverbruik te minimaliseren.

Nieuwe woonunit van De Schans, compleet met buitenverlichting.

Vloeropties

De vloer van je prefab tuinhuis kan worden aangepast aan jouw persoonlijke smaak en behoeften. Je kunt kiezen voor een houten vloer, voor een natuurlijke uitstraling. Of beton voor een robuuste en duurzame optie.

Er zijn ook mogelijkheden voor laminaat, tegels of vloerbedekking, afhankelijk van hoe je de ruimte wilt gebruiken.

Buitenafwerking en bekleding

De buitenafwerking van het tuinhuis kan worden aangepast om naadloos in je tuinontwerp te passen. Verschillende afwerkingslagen en kleuren zijn beschikbaar om het geheel naar wens aan te passen.

Houten bekleding is populair vanwege zijn natuurlijke en warme uitstraling, maar je kunt ook kiezen voor andere materialen zoals composiet, kunststof of zelfs metalen gevelbekleding voor een moderne look. 

Extra functionaliteiten

Prefab tuinhuizen kunnen worden uitgerust met verschillende extra functionaliteiten om het gebruikscomfort te vergroten. Denk aan regengoten en hemelwaterafvoer voor een betere waterafvoer, ingebouwde opslagruimtes voor tuingereedschap, of een veranda voor extra buitenruimte. 

Ook kun je denken aan geïntegreerde luiken of rolluiken voor als je het tuinhuis als gastenverblijf wilt gebruiken.

Maatwerk prefab tuinhuis van De Schans

Prefab tuinhuizen van De Schans bieden een scala aan mogelijkheden om jouw ideale buitenruimte te creëren. Of je nu kiest voor een klein opberghuisje, een ruime blokhut met overkapping, of een volledig uitgeruste werkruimte, er is altijd een oplossing die past bij jouw tuin en levensstijl.

Advies en ondersteuning

Het kiezen en plaatsen van een prefab tuinhuis kan vragen oproepen. Daarom staan onze experts altijd klaar om je te voorzien van advies en ondersteuning. Of het nu gaat om de keuze van het materiaal, de locatie of de bouwregels van de gemeente, wij staan je bij in elke stap van het proces.

Heb je specifieke vragen of wensen? Aarzel niet om contact op te nemen, want wij staan al klaar om jouw droomtuinhuis te realiseren. Samen zorgen we ervoor dat jouw tuinhuis perfect bij jou past.

Veelgestelde vragen

Kan ik bij De Schans extra functionaliteiten aan mijn tuinhuis toevoegen?

Jazeker! De Schans levert uitsluitend maatwerk, waardoor werkelijk alles mogelijk is. We hebben sinds 1978 in alle maatwerk oplossingen voorzien die werden aangevraagd!

Levert De Schans ook standaard oplossingen?

Nee, wij leveren uitsluitend maatwerk en dus geen standaard oplossingen. Wij hebben dus geen aanbod voor kant-en-klare prefab tuinhuizen.

Welke levertijd houdt De Schans aan voor een prefab tuinhuis?

De productietijd van een op maat gemaakt tuinhuis hangt af van de omvang en de specificaties. Zodra we een duidelijk beeld hebben van het project, kunnen we een geschatte levertijd geven.

Wat kost een prefab tuinhuis bij De Schans?

De kosten van een maatwerk tuinhuis variëren sterk afhankelijk van de grootte en specificaties. Neem contact met ons op voor een prijsaanvraag voor jouw unieke tuinhuis.

Is het mogelijk om een prefab tuinhuis te isoleren?

Ja, het is mogelijk om een prefab tuinhuis te isoleren voor meer comfort. We kunnen isolatie aanbrengen in de vloer, muren en het dak.

Kan een tuinhuis ook geplaatst worden als mijn tuin moeilijk toegankelijk is?

In principe is het idee van een prefab tuinhuis dat het makkelijk vervoerd en geplaatst kan worden. Het is echter verstandig om van tevoren contact met ons op te nemen om de toegankelijkheid van je tuin te bespreken. Dan weten we zeker dat we een passende oplossing kunnen vinden. 

Auteur
Wessel Suijkerbuijck