Een portiersloge is een belangrijk element voor de beveiliging en representativiteit van je terrein. Of het nu gaat om een ziekenhuis, overheidsgebouw, of een ander complex, met onze maatwerk oplossingen bieden we altijd een portiersloge die perfect aansluit op jouw specifieke behoeften.

Elke unit wordt met zorg ontworpen en gefabriceerd. Onze volledige service omvat ook bezorging en professionele montage, zodat de loge direct operationeel is en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Ontdek hoe De Schans een portiersloge kan transformeren tot een veilige, efficiënte en representatieve toegangspoort.

Wat is een portiersloge?

Een portiersloge is een gebouwtje of een unit bij de ingang van een groter complex, zoals een evenement, fabriek, ziekenhuis of bedrijventerrein.

Het wordt doorgaans bemand door portiers of beveiligers, die verantwoordelijk zijn voor het controleren van de toegang tot het terrein. De portiersloge fungeert als een controlepunt waar mensen zich kunnen aanmelden en waar de toegang van voertuigen en personen wordt gereguleerd.

Voordelen van een portiersloge

  • Toezicht op het terrein. Het is een centraal punt voor bewaking, vaak uitgerust met CCTV en andere beveiligingssystemen.
  • Toegangscontrole. De portier kan de toegang van bezoekers, voertuigen en leveringen controleren, waardoor ongeautoriseerde toegang wordt beperkt.
  • Ontvangst van bezoekers. Bezoekers worden op een professionele en vriendelijke manier ontvangen en van informatie voorzien om hen naar de juiste locatie op het terrein te verwijzen.
  • Beheer van leveringen. Pakketten en leveringen kunnen worden ontvangen en beheerd, wat de logistiek ten goede komt.
  • Beveiliging. Beveiligers hebben continue toezicht dat helpt bij het identificeren en reageren op verdachte activiteiten.
  • Centraal punt. Het kan geïntegreerd zijn met andere beveiligingssystemen zoals alarmsystemen, toegangscontrole en communicatieapparatuur, waardoor een allesomvattend beveiligingsnetwerk ontstaat.

Toepassingen van een portiersloge

De veelzijdigheid van een portiersloge komt vooral tot uiting als we kijken naar alle verschillende terreinen waar deze ingezet kan worden, zoals:

  • Bouwplaatsen;
  • Distributiecentra en bedrijfsterreinen;
  • Ziekenhuizen en overheidsgebouwen;
  • Evenementen en andere tijdelijke locaties.

De portiersloge is op alle terreinen een essentieel onderdeel voor toegangscontrole en beveiliging.

Portiersloge door De Schans

Bouwplaatsen

Op de bouwplaats vormt de portiersloge het kloppend hart voor veiligheid en coördinatie. Het is de plek waar toegang tot de site nauwlettend wordt gemonitord, medewerkers worden ingecheckt en waar veiligheidsvoorschriften worden gehandhaafd. 

De unit, of een deel hiervan, kan op een bouwplaats ook als bouwkeet fungeren.

Distributiecentra en bedrijfsterreinen

Bij gebouwen als distributiecentra en op bedrijfsterreinen speelt de portiersloge een sleutelrol in het managen van in- en uitgaand verkeer en het waarborgen van de veiligheid van opslagruimtes en werkplaatsen. Hierdoor draagt de unit bij aan een efficiënte logistieke stroom en preventie van ongeautoriseerde toegang.

Ziekenhuizen en overheidsgebouwen

Bij ziekenhuizen en overheidsgebouwen speelt een portiersloge een cruciale rol in het waarborgen van veiligheid, efficiëntie en gastvrijheid. Het zorgt voor toegangscontrole en hulp bij parkeren. Daarbij kan er via de loge ook informatie worden verschaft aan bezoekers. Tot slot fungeert het als centraal meldpunt voor noodgevallen en logistiek beheer.

Evenementen en tijdelijke locaties

Op evenementen en tijdelijke locaties biedt de portiersloge een gestroomlijnde oplossing voor toegangsbeheer en veiligheid. Samen met eventuele kantoorunits biedt het een betrouwbare plek voor de coördinatie van in- en uitgaande bezoekersstromen. Vanuit de loge kunnen ook veiligheidsmaatregelen worden genomen die van essentieel belang zijn voor een geslaagd evenement.

Voorzieningen

Een portiersloge kan variëren in grootte en uitrusting, afhankelijk van de specifieke functie die de unit zal hebben. Het kan simpelweg vergelijkbaar zijn met een kantoorunit, met een kleine ruimte met een bureau en enkele basisvoorzieningen zijn. Het kan echter ook uitgebreide faciliteiten bevatten, zoals bewakingsapparatuur, communicatieapparatuur, en beveiligingssystemen.

Bij De Schans leveren we uitsluitend maatwerk, waardoor je helemaal zelf kunt bepalen welke voorzieningen, kenmerken en inrichting jouw portiersloge krijgt. Alles is mogelijk, maar we zullen hieronder een selectie benoemen van de populairste opties.

Bekijk ook ons portfolio voor meer inzicht in de mogelijkheden.

Beveiliging & Communicatie

Veiligheid staat voorop en daar kunnen we bij De Schans in voorzien. Met veiligheidsmaatregelen als een uitgifteschuif, veilige sloten en dubbel glas kun je de veiligheid van je medewerkers waarborgen.

Daarbij kunnen we ook geavanceerde beveiligingssystemen zoals CCTV-camera’s, alarmsystemen en toegangscontrole installeren. Evenals intercoms en communicatiesystemen voor directe verbinding met beveiligingspersoneel en noodhulpdiensten.

Klimaatbeheersing

Net als in onze andere units kan er verwarming en airco worden geïnstalleerd voor optimale temperatuurregulatie, het hele jaar door.

Ook ventilatiesystemen kunnen naar wens onderdeel uitmaken van jouw portiersloge. Zo is de lucht altijd fris voor een beter werkklimaat.

Ramen en deuren

Grote ramen, kleine ramen, schuiframen, bij De schans passen we toe wat jij wenst. Daarbij kunnen we hoogwaardige, beveiligde ramen en deuren installeren voor extra veiligheid, energie-efficiëntie en geluiddemping.

Dak

Het dak is ook niet onbelangrijk. Zo kun je kiezen voor een plat dak, een puntdak of zelfs een mosdak. Overigens kunnen we ook een dak met overstek toepassen, zodat bezoekers altijd droog en in de schaduw staan.

Verlichting

We kunnen zowel energiezuinige binnen- als buitenverlichting toepassen voor optimale zichtbaarheid en veiligheid. Ook biedt de juiste verlichting een prettigere werkomgeving. Dit is zeker belangrijk wanneer je de lodge ook als kantoorunit in wil zetten. 

Nieuwe woonunit van De Schans, compleet met buitenverlichting.

Isolatie

Hoogwaardige isolatiematerialen verbeteren de energie-efficiëntie, zorgen voor een aangenaam binnenklimaat en verminderen geluidsoverlast. We kunnen isolatie toepassen in de vloer, de muren en het dak.

Sanitaire voorzieningen

Een wateraansluiting zorgt voor stromend water in de portiersloge waardoor sanitaire voorzieningen, zoals een toilet en wastafel, toegevoegd kunnen worden. Hiermee wordt de loge een volledig functionele werkruimte.

Ook een keukenblok, douche of andere voorzieningen kunnen toegevoegd worden aan de indeling. Met een keuken kan de unit zelfs gebruikt worden als schaftkeet op bouwterreinen.

Maatwerk portiersloge kopen bij De Schans

Bij De Schans leveren we uitsluitend units op maat. Je bepaalt helemaal zelf de afmetingen, de indeling en de voorzieningen van je nieuwe portiersloge. We kunnen ons goed voorstellen dat het wat overweldigend kan zijn om dit helemaal zelf te besluiten, daarom staan wij altijd voor je klaar om je te helpen een perfect ontwerp uit te denken en hier een tekening van te maken, zodat de unit volledig voldoet aan jouw eisen en wensen.

Nieuwe portiersloge laten bezorgen en installeren

De Schans biedt een volledige service voor de portiersloge, inclusief bezorging en installatie op locatie. We zorgen ervoor dat de loge zorgvuldig en efficiënt wordt vervoerd en geplaatst, met aandacht voor alle veiligheids- en bouwnormen.

De montage wordt uitgevoerd door ervaren professionals, die ervoor zorgen dat alle voorzieningen, correct en volgens specificaties worden geïnstalleerd. Hierdoor is de portiersloge direct operationeel en voldoet deze aan de hoogste kwaliteitseisen.

Veelgestelde vragen

Kun je bij De Schans ook een portiersloge huren?

Nee, bij de Schans kun je geen portiersloge huren. We hebben ook geen aanbod voor tweedehands lodges die al zijn gebruikt. We leveren uitsluitend maatwerk voor nieuwe units.

Wat kost een maatwerk portiersloge?

De prijs hangt geheel af van de maat, opties en voorzieningen die jij voor de portiersloge wenst. Gebruik onze calculator om uit te rekenen wat jouw maatwerk unit zal kosten.

Wat is de levertijd van een maatwerk portiersloge?

De levertijd is afhankelijk van de omvang van het project. Zodra we een duidelijk beeld hebben van de omvang van je aanvraag, kunnen we een levertijd inschatten. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Zijn er specifieke wet- en regelgeving waar een portiersloge aan moet voldoen?

Ja, portiersloges moeten voldoen aan lokale bouwvoorschriften en veiligheidsnormen. Dit omvat onder andere brandveiligheid, toegankelijkheid en energie-efficiëntie. Bij De Schans houden we hier rekening mee in het ontwerp. 

Auteur
Wessel Suijkerbuijck