Een prefab kantoorunit is een modulaire ruimte die snel kan worden geplaatst en betaalbare extra kantoorruimte biedt. Voor bedrijven die snel extra werkplekken nodig hebben, is dit een ideale oplossing.

In dit artikel bespreken we de voordelen en toepassingen van prefab kantoorunits en leggen we uit hoe het proces in zijn werk gaat.

Waarom kiezen voor een prefab kantoorunit?

Prefab kantoorunits bieden bedrijven een snelle en betaalbare manier om extra kantoorruimte te creëren. In plaats van maanden te wachten op traditionele bouw, kun je binnen enkele weken een gebruiksklare werkruimte hebben. Zo’n snelbouwkantoor bespaart tijd en kosten, zonder dat je op kwaliteit hoeft in te leveren.

Andere voordelen van een prefab kantoorunit zijn:

  • Snelle installatie. Prefab kantoorunits kunnen in korte tijd worden opgezet. Afhankelijk van de omvang van de unit, kan het bouwproces binnen enkele weken afgerond zijn.
  • Kostenefficiënt. Dankzij het efficiënte bouwproces en het gebruik van vooraf gefabriceerde onderdelen, liggen de kosten van een prefab kantoor lager dan bij traditionele bouwmethoden. Dit maakt het mogelijk om binnen budget te blijven, zonder in te boeten op de kwaliteit van de werkruimte.
  • Flexibiliteit. Prefab kantoorunits zijn veelzijdig in gebruik. Ze kunnen dienen als tijdelijke kantoorruimte, maar ook als permanente kantoorruimte worden ingezet. Daarbij zijn ze geschikt voor verschillende toepassingen, zoals magazijnen, fabrieken of bouwplaatsen. De units kunnen worden aangepast aan de specifieke eisen van je bedrijf.
  • Duurzaamheid en hergebruik. De gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit en geschikt voor langdurig gebruik. Veel van deze materialen zijn bovendien demontabel en herbruikbaar, wat bijdraagt aan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.
  • Comfort en maatwerk. Ondanks de snelle opbouw bieden prefab kantoorunits een comfortabel werkomgeving. Ze kunnen worden uitgerust met verlichting, verwarming en geluidsisolatie. Dankzij maatwerkopties kunnen de units volledig worden aangepast aan de specifieke behoeften van je bedrijf.

Veelzijdige toepassingen van prefab kantoorunits

Kantoorunits zijn geschikt voor verschillende toepassingen. Ze kunnen worden gebruikt op bouwplaatsen, bij evenementen en als tijdelijke werkplekken. De units kunnen bijvoorbeeld dienen als:

Ze kunnen eenvoudig worden gestapeld om meerdere verdiepingen te creëren, waardoor extra ruimte ontstaat zonder dat er extra grondoppervlak nodig is. Deze flexibiliteit maakt prefab kantoorunits een ideale oplossing voor verschillende zakelijke behoeften.

Portiersloge grijs

Materialen en isolatie van prefab kantoorunits

Prefab kantoorunits worden gemaakt van duurzame materialen, wat zorgt voor een milieuvriendelijke en langdurige oplossing. Je kunt kiezen uit verschillende wand- en plafondopties om de uitstraling en functionaliteit van je kantoorruimte af te stemmen op je wensen. Denk aan stootvaste wanden, glazen wanden of een combinatie daarvan.

Een ander belangrijk aspect is de isolatie. Met de juiste isolatiematerialen, zoals PIR, kan de thermische en akoestische isolatie van de units worden verbeterd. Een goed geïsoleerde kantoorunit zorgt voor een comfortabel binnenklimaat, zowel in de zomer als in de winter. PIR-isolatie biedt ook vochtbestendigheid, wat deze kantoorunits geschikt maakt voor langdurig gebruik.

Verder kun je kiezen uit diverse plafondsystemen, kozijnen, ramen en deuren om de unit verder te personaliseren. Deze opties dragen bij aan de energie-efficiëntie en het comfort van de werkruimte.

Maatwerk opties voor prefab kantoorunits

Prefab kantoorunits bieden de mogelijkheid voor maatwerk kantoorunits. Zo kun je de unit volledig afstemmen op de specifieke behoeften van je bedrijf.

Of je nu een eenvoudige of luxe kantoorunit wilt, de mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. Met prefab kun je dus uitstekend een luxe kantoor unit realiseren die geheel gepersonaliseerd en functioneel is. Met onze maatwerk oplossingen bieden we de mogelijkheid van eenvoudige tot luxe kantoorunits die volledig aansluiten bij al je eisen en wensen.

Daarnaast kunnen extra voorzieningen zoals toiletten, douches en keukens aan de units worden toegevoegd om het comfort en de functionaliteit te verhogen. Deze flexibiliteit maakt kantoorunits een veelzijdige oplossing voor verschillende bedrijfsomgevingen.

Technische tekeningen en ontwerp

Prefab kantoorunits bieden diverse ontwerpmogelijkheden. Met technische tekeningen kun je jouw specifieke eisen en wensen duidelijk maken, wat resulteert in een gepersonaliseerde werkruimte.

De panelen van de units zijn verkrijgbaar in verschillende RAL-kleuren en kunnen gecombineerd worden voor een aantrekkelijke uitstraling. Scheidingswanden kunnen helpen bij het creëren van aparte ruimtes, zoals vergaderruimtes of kantines.

Extra verdieping toevoegen

Een extra verdieping toevoegen aan een prefab kantoorunit is mogelijk, vooral wanneer uitbreiding op de begane grond geen optie is. Zo creëer je extra werkruimte zonder dat er meer grondoppervlak nodig is.

Houd er rekening mee dat deze optie alleen beschikbaar bij de stevigere modellen die ontworpen zijn om extra verdiepingen te kunnen dragen.

Prefab kantoorunit met meerdere verdiepingen

Installatieproces van een prefab kantoorunit

Het installatieproces van een prefab kantoorunit is snel en efficiënt. Vaak kan de installatie binnen enkele uren worden afgerond. Dit is een groot voordeel tegenover traditionele bouw, dat veel meer tijd kost.

Dankzij de eenvoudige montage kunnen prefab kantoorunits snel worden opgebouwd, waardoor de dagelijkse werkzaamheden minimaal worden verstoord.

Transport en levering van kantoorunits

De prefab kantoorunits worden op maat gemaakt en geleverd vanuit de werkplaats van De Schans in Roosendaal. Het transport en de levering worden volledig door ons uitgevoerd, wat zorgt voor een soepel en efficiënt proces.

De units hebben een laag gewicht, wat het verplaatsen en opnieuw opbouwen op een andere locatie eenvoudig maakt. Voordat de units worden geleverd, ontvang je een prijsopgave voor de transportkosten. Dit zorgt voor duidelijke verwachtingen en transparantie.

Eenvoudige montage

Een van de grootste voordelen van prefab kantoorunits is de eenvoudige montage. In slechts enkele uren kan de volledige montage worden afgerond, wat betekent dat je snel kunt profiteren van je nieuwe werkruimte. Dit is vooral handig voor bedrijven die snel extra ruimte nodig hebben zonder langdurige verstoringen.

Prijsinformatie en kostenbesparing

De kosten voor prefab kantoorunits variëren doorgaans tussen € 1100 en € 2000 per vierkante meter. Deze prijs wordt beïnvloed door verschillende factoren zoals de afmetingen, materialen en eventuele extra opties die je kiest. Door deze variabelen goed te overwegen, kun je een unit samenstellen die past binnen je budget en voldoet aan je behoeften.

Een bijkomend voordeel van kantoorunits is de mogelijkheid om te profiteren van kwantumkorting door gezamenlijke projecten met buren uit te voeren. Dit kan aanzienlijke kostenbesparingen opleveren zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de units.

Noodgebouw

Vergunningen en regelgeving

Het is cruciaal om bij de lokale gemeente na te vragen over vergunningen voor het plaatsen van prefab kantoorunits, omdat de regelgeving per stad of gemeente kan verschillen. Afhankelijk van de specifieke situatie en locatie kan het nodig zijn om een vergunning aan te vragen voordat je de unit kunt plaatsen.

Vanaf 2024 zijn de regels omtrent vergunningen ondergebracht in de nieuwe Omgevingswet. Dit betekent dat er mogelijk nieuwe richtlijnen en administratiekosten van toepassing zijn bij het aanvragen van een vergunning. Het is dus belangrijk om tijdig de nodige informatie te achterhalen en stappen te ondernemen.

Prefab kantoorunit kopen van De Schans

Prefab kantoorunits zijn een praktische, snelle en betaalbare oplossing voor zowel tijdelijke als permanente kantoorruimte. Met hun aanpasbaarheid, duurzame materialen en snelle installatieproces zijn ze ideaal voor bedrijven die flexibel willen blijven en snel extra ruimte nodig hebben.

Bij De Schans leveren we uitsluitend maatwerk. Of het nu gaat om de materialen, isolatie, afmetingen of indeling, wij zorgen voor een unit die volledig aan jouw wensen voldoet. Overweeg een prefab kantoorunit voor je volgende kantoorruimte en profiteer van de vele voordelen.

Veelgestelde Vragen

Hoe snel kan een prefab kantoorunit worden geïnstalleerd?

De bouw van de unit vindt plaats in onze fabriek en zal enkele weken in beslag nemen. De delen worden vervolgens naar de locatie getransporteerd waar een prefab kantoorunit in slechts enkele uren kan worden geïnstalleerd. Zo kun je snel aan de slag in je nieuwe werkruimte.

Zijn prefab kantoorunits geschikt voor permanente kantoorruimte?

Zeker, prefab kantoorunits zijn ideaal voor permanente kantoorruimte dankzij hun hoogwaardige en duurzame materialen. Ze bieden een stevige en langdurige oplossing voor je kantoorbehoeften.

Heb ik een vergunning nodig voor het plaatsen van een prefab kantoorunit?

Ja, je hebt vaak een vergunning nodig voor het plaatsen van een prefab kantoorunit, afhankelijk van de locatie en afstand tot het hoofdgebouw. Het is slim om dit bij je lokale gemeente te verifiëren.

Kan ik een extra verdieping toevoegen aan een prefab kantoorunit?

Ja, je kunt extra verdiepingen toevoegen aan stevige prefab kantoorunits, zodat je meer werkruimte hebt zonder extra grond te gebruiken. Zorg ervoor dat je toestemming hebt en controleer of de bestaande structuur een extra verdieping kan ondersteunen.

Auteur
Wessel Suijkerbuijck