In een tijdperk waarin flexibiliteit en aanpasbaarheid cruciaal zijn voor bedrijven van elke omvang, groeit de vraag naar maatwerk kantoorunits. Of je nu een start-up bent die snel uitbreidt, een gevestigd bedrijf dat op zoek is naar extra werkruimte, of een organisatie die behoefte heeft aan tijdelijke kantoorfaciliteiten; maatwerk kantoor units bieden een scala aan mogelijkheden en voordelen.

Maar voordat je een beslissing neemt over het kopen van een maatwerk kantoorunit, zijn er verschillende punten om rekening mee te houden. In dit artikel bieden we inzicht in de mogelijkheden om je te helpen bij het vinden van de perfecte flexibele werkruimte voor jouw behoeften.

Belangrijkste punten

 • Bij het kiezen van een kantoor unit kun je het beste eerst bepalen of je een tijdelijke of permanente oplossing nodig hebt. Beide types hebben hun specifieke voordelen heeft zoals flexibiliteit of duurzaamheid.
 • De afmeting en indeling van kantoorunits kunnen standaard of op maat gemaakt worden. Modulaire units bieden ruime mogelijkheden voor maatwerk.
 • Voor het plaatsen van een kantoorunit kunnen vergunningen nodig zijn. Leveranciers, zoals De Schans, kunnen ondersteuning bieden bij het aanvragen hiervan. We bieden ook alle faciliteiten voor transport en plaatsing.

De keuze voor een kantoorunit: Tijdelijk of Permanent?

Voordat je een kantoorunit uit gaat zoeken is het belangrijk om te bepalen of je behoefte hebt aan een tijdelijke of permanente kantoorruimte. Elk type heeft zijn eigen voordelen en toepassingen, die we hieronder verder zullen toelichten.

Tijdelijke Basisschool Eggenfelden

Voordelen van een tijdelijke kantoorunit

Tijdelijke kantoor units, ook wel bekend als tijdelijk kantoor hebben een aantal voordelen als je tijdelijk op zoek bent naar extra kantoorruimte:

 • Brede inzetbaarheid. Je kunt ze voor vele verschillende doeleinden inzetten, zoals tijdens projecten, verbouwingen en evenementen.
 • Hoge mate van flexibiliteit. Ze kunnen eenvoudig worden aangepast aan de wisselende behoeften van je bedrijf.
 • Kostenbesparing. Als de noodzaak voor extra kantoorruimte slechts tijdelijk is, kun je behoorlijk op de kosten besparen met een tijdelijke kantoorunit.

Voordelen van een permanente kantoorunit

Permanente kantoorunits bieden een uitstekende oplossing voor bedrijven die op zoek zijn naar een permanente kantoorruimte. Zo bieden ze de volgende voordelen als permanente oplossing:

 • Duurzaamheid. Ze worden gemaakt van hoogwaardige en duurzame materialen en hebben een lange levensduur.
 • Eenvoudige uitbreiding. Kantoor units kunnen snel en eenvoudig worden geplaatst en uitgebreid. Je hoeft dus geen langdurige renovaties uit te voeren om extra kantoorruimte te creëren.

Altijd de juiste afmeting en indeling

Het kiezen van de juiste afmeting en indeling van een kantoor unit is een belangrijke stap in het proces.

Prefab kantoor units zijn doorgaans leverbaar in standaard afmetingen, maar kunnen ook op maat worden gemaakt om aan jouw specifieke vereisten te voldoen.

Modulaire units bieden uitgebreide mogelijkheden voor maatwerk en kunnen naar persoonlijke voorkeuren worden ingericht.

Met modulaire kantoor units heb je de flexibiliteit om de ruimte te creëren die je nodig hebt, dankzij onze veelzijdige oplossing.

Mobiele kantoorunits: Een flexibele oplossing

Een mobiele kantoorunit is zelfstandig en verplaatsbaar, waardoor ze ideaal zijn voor bedrijven die op meerdere locaties werken. Bovendien zijn ze snel leverbaar en eenvoudig te monteren, waardoor ze vrijwel direct na plaatsing klaar zijn voor gebruik.

Mobiele kantoor units zijn een populaire keuze vanwege hun flexibiliteit en gemak. Ze kunnen gekoppeld en gestapeld worden, wat snelle ruimtelijke uitbreiding mogelijk maakt.

Bouwkeet door De Schans

Luxe kantoorunits voor een professionele uitstraling

Voor bedrijven die een professionele uitstraling willen uitdragen en op zoek zijn naar een geschikte kantoorruimte, is een luxe kantoor met luxe kantoorunits de perfecte keuze. Deze luxe kantoor units kunnen worden aangepast met:

 • Grotere ramen.
 • Verschillende deuren.
 • Lichtpanelen.
 • Airconditioning.

Bovendien kan een luxe kantoorunit worden uitgerust met faciliteiten zoals stroom, water en verlichting. Luxe kantoor units dragen bij aan het merkimago en de bedrijfscultuur, en zijn ook belangrijk voor het aantrekken en behouden van goede medewerkers.

Het design van deze units is gericht op het creëren van ruimtes die persoonlijke interactie en samenwerking bevorderen.

Geïsoleerde kantoorunits: Comfort in alle seizoenen

Een goed geïsoleerde kantoorunit zorgt voor comfort in alle seizoenen. We gebruiken uitsluitend hoogwaardige isolatiematerialen zoals PIR-isolatie en 100mm EPS in de wanden, dak en vloer. Dit zorgt voor bruikbaarheid in elk seizoen en aanzienlijke energiebesparingen.

Naast comfort is ventilatie in een geïsoleerde kantoorunit erg belangrijk. Dit zorgt voor betere luchtkwaliteit en helpt om het energieverbruikt voor het verwarmen van de unit te minimaliseren.

Vergunningen en regelgeving: Wat moet je weten?

Bij het plaatsen van een kantoorunit kan er sprake zijn van strijdigheid met het bestemmingsplan, en kan een tijdelijke omgevingsvergunning noodzakelijk zijn. Het aanvragen van een dergelijke vergunning vereist een onderbouwd verzoek met de afweging van de criteria die vastgelegd zijn, zoals de plaatsing op het perceel en achter de voorgevelrooilijn.

Serviceproviders zoals wij, De Schans, kunnen de aanvraag van de benodigde vergunningen bij de lokale gemeente, verzekeringen en nutsvoorzieningen uit handen nemen om de plaatsing van een kantoorunit te vergemakkelijken.

Kantoorunit samengesteld naar wens

Met de mogelijkheid om je kantoorunit naar wens aan te passen, kun je een werkomgeving creëren die perfect bij je bedrijf past. Ongeachte of je ramen, deuren of ventilatie in de extra werkruimte nodig hebt, of een bepaalde indeling wilt creëren, de mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt zelfs kiezen voor een kantoorunit in uw favoriete kleur of met een tweede verdieping.

Daarnaast zijn er standaardvoorzieningen beschikbaar zoals elektriciteit, verlichting, verwarming en wateraansluiting.

Mobiele kantoorunit voor een festival

Transport en plaatsing: Zorgeloos van aankoop tot gebruik

Bij de aankoop van een kantoorunit is het belangrijk om rekening te houden met het transport en de plaatsing. Je kunt ervoor kiezen om de unit zelf op te halen of om deze te laten leveren tot aan de deur. Houd wel rekening met de beschikbare ruimte voor de kantoorunit.

De eenvoudige montage van de unit is vrij eenvoudig en kan met twee personen worden uitgevoerd. Wij leveren een complete service die veiligheid garandeert tijdens het plaatsingsproces.

Duurzaamheid en milieu: Groene kantoorunits

Een modulaire kantoorunit kan op verschillende manieren bijdragen aan een beter milieu en het verminderen van CO2-emissies:

 • Duurzame materialen. Modulaire kantoor units kunnen worden gebouwd met duurzame materialen, zoals gerecyclede of hernieuwbare grondstoffen. Het gebruik van duurzame materialen vermindert de ecologische voetafdruk van de constructie.
 • Energie-efficiëntie. De units kunnen worden ontworpen met energiezuinige systemen, zoals LED-verlichting, geavanceerde isolatie en efficiënte HVAC-systemen. Dit vermindert het energieverbruik en daarmee de CO2-uitstoot die wordt gegenereerd door het gebruik van fossiele brandstoffen voor verwarming, koeling en verlichting.
 • Herbruikbaarheid en flexibiliteit. Modulaire kantoorunits zijn vaak ontworpen met het oog op herbruikbaarheid en flexibiliteit. Ze kunnen gemakkelijk worden gedemonteerd en verplaatst naar een andere locatie of gerecycled aan het einde van hun levensduur. Dit minimaliseert afval en vermindert de behoefte aan nieuwe constructie, wat op zijn beurt de CO2-uitstoot vermindert.
 • Lagere transport- en installatiekosten. Omdat modulaire kantoor units in fabrieken worden geprefabriceerd, zijn er minder transportbewegingen nodig in vergelijking met traditionele bouwmethoden. Dit resulteert in minder brandstofverbruik en CO2-uitstoot tijdens het transport. Bovendien is de installatietijd op locatie korter, wat de CO2-uitstoot van bouwmachines vermindert.
 • Innovatieve technologieën. Sommige modulaire kantoorunits integreren innovatieve technologieën zoals zonne-energie, regenwateropvangsystemen en groene daken. Deze technologieën verminderen niet alleen de CO2-uitstoot, maar kunnen ook de afhankelijkheid van niet-hernieuwbare energiebronnen verminderen.

Al deze aspecten dragen bij aan een verminderde CO2-uitstoot gedurende de levenscyclus van de modulaire kantoorunit. Hierdoor wordt het een milieuvriendelijkere optie in vergelijking met traditionele bouwmethoden.

Vrijblijvend contact en persoonlijk advies

Het kiezen van de juiste kantoorunit kan een uitdaging zijn, maar je staat er niet alleen voor. Onze adviseurs staan voor klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Je kunt contact met ons opnemen voor persoonlijk advies en om specifieke eisen en wensen te bespreken.

Het is raadzaam om je behoeften en budget te bepalen voordat je op zoek gaat naar kantoorunits om het proces te stroomlijnen. Wij nodigen je ook uit om onze kantoor units persoonlijk te bezichtigen voordat je iets aanschaft. Zo kun je jezelf ervan verzekeren dat het aan je zakelijke eisen en voorkeuren voldoet.

Auteur
Wessel Suijkerbuijck