Een schaftkeet is veel meer dan een plek om te schuilen tegen het weer. Het is een ruimte die je volledig naar eigen wens en behoefte kunt inrichten om een prettige pauze ruimte te creëren. Een plek die zich aanpast aan het dynamische karakter van de bouwsector.

Wil jij een schaftkeet kopen voor je bouwplaats? Ontdek hier waar je op moet letten bij de aanschaf en maak de keuze die past bij jouw project.

Schaftkeet kopen: Voordelen en overwegingen

Een schaftkeet kopen biedt tal van voordelen voor bedrijven in sectoren zoals de bouw, infrastructuur en evenementenorganisatie. Deze verplaatsbare units zorgen voor een efficiënte en comfortabele werkplek voor werknemers op tijdelijke locaties.

Schaftketen zijn een goede aanvulling op een bouwkeet. Waar de bouwkeet gebruikt kan worden door kantoorpersoneel, biedt de schaftkeet onderkomen voor bouwpersoneel.

Het is echter belangrijk om zowel de voordelen als de overwegingen in gedachten te houden bij de aanschaf van een schaftkeet. Zo kun je een weloverwogen beslissing nemen die aansluit bij de specifieke behoeften en omstandigheden van het project.

Voordelen

Een schaftkeet kopen kan een slimme investering zijn voor bedrijven die op zoek zijn naar een flexibele en kostenefficiënte oplossing voor tijdelijke werkruimtes. Het biedt een aantal voordelen, zoals: 

 1. Mobiliteit: Een schaftkeet kan gemakkelijk verplaatst worden naar verschillende locaties, wat ideaal is voor bouwplaatsen of tijdelijke werkplekken.
 2. Kostenbesparend: In vergelijking met het huren van een schaftkeet of het bouwen van een permanente structuur, kan het kopen van een schaftkeet op de lange termijn kostenbesparend zijn.
 3. Flexibiliteit: Je kunt de schaftkeet aanpassen aan specifieke behoeften, zoals het installeren van extra opslagruimte, sanitair of verwarming.
 4. Verbeterde werkomstandigheden: Een goede schaftkeet biedt een comfortabele plek voor pauzes en maaltijden, wat kan bijdragen aan een hogere tevredenheid en productiviteit van werknemers.
 5. Snelle inzetbaarheid: In tegenstelling tot permanente gebouwen, kunnen schaftketen snel ingezet worden op de gewenste locatie, waardoor je tijd bespaart.

Overwegingen

Voordat je een schaftkeet gaat kopen is het belangrijk om een aantal overwegingen te maken. Zeker wanneer het maatwerk betreft is het goed om de volgende punten in overweging te nemen.

 • Beschikbare ruimte. Hoeveel beschikbare ruimte heb je op het terrein om een schaftkeet te plaatsen? Met deze informatie kunnen we je helpen bepalen wat het beste formaat is voor de schaftkeet.
 • Montage. We kunnen de schaftkeet kant-en-klaar afleveren of als bouwpakket, zodat je het zelf in elkaar kunt zetten.
 • Plaatsing. Wil je de schaftkeet zelf ophalen of door ons laten bezorgen en plaatsen? Beide opties zijn mogelijk.

Bij het kiezen van je eigen schaftkeet is het aan te raden gebruik te maken van keuzehulp of advies in te winnen bij gespecialiseerde bedrijven. Onze mogelijkheden zijn zeer divers, dus wij kunnen je assisteren bij het selecteren van de juiste uitvoeringen en opties, zodat je achteraf niet tegen een onverwachte meerprijs aanloopt.

Schaftkeet op maat

Mobiele schaftkeet voor extra flexibiliteit

De bouwsector staat nooit stil en de projecten veranderen voortdurend van locatie. Dit vraagt om een mobiele schaftkeet die net zo dynamisch is als het werk zelf. Met een schaftwagen heb je altijd de juiste oplossing bij de hand, omdat je ze eenvoudig verplaatst van het ene naar het andere project.

De meeste schaftwagens zijn ontworpen voor eenvoudige transporteerbaarheid. We bieden uitvoeringen die eenvoudig op een aanhanger of oplegger passen. Er is echter ook de mogelijkheid om de schaftwagen een eigen chassis te geven, zodat deze als aanhanger op een trekhaak verplaatst kan worden.

Maximale snelheid

Als je kiest voor een schaftwagen met een eigen chassis is het belangrijk om rekening te houden met de maximale snelheid waarmee deze verplaatst kan worden.

Een langzaam verkeer schaftwagen is uitgerust met kleine wielen en een eenvoudig onderstel. Deze zijn ideaal voor gebruik op een terrein, waarbij de schaftwagen uitsluitend over korte afstanden wordt verplaatst.

Een snelverkeer schaftwagen is voorzien van grotere wielen en een steviger chassis. Je hebt hiermee meer flexibiliteit om de schaftwagen te verplaatsen. Deze kunnen namelijk met een maximale snelheid van 90 km/u getrokken worden en zijn geschikt voor gebruik op de openbare weg.

Bij De Schans bieden we zowel langzaam als snelverkeer schaftwagens aan.

Schaftkeet op chassis

De Schans levert altijd maatwerk

Een schaftkeet moet praktisch zijn. Praktisch betekent echter voor ieder bedrijf iets anders. Daarom leveren wij schaftketen op maat. Bij ons bepaal je helemaal zelf hoe jouw schaftkeet eruit komt te zien.

Isolatie

Goede isolatie zorgt ervoor dat de schaftkeet comfortabel blijft gedurende alle seizoenen. Het maakt de keet tot een aangename plek om te pauzeren, ongeacht de weersomstandigheden buiten. Dit soort details verhogen de algemene werkomstandigheden en dragen bij aan een positieve werksfeer.

Interieur

Voor het interieur zijn er allerlei mogelijkheden om de schaftkeet helemaal naar wens in te richten. Zo bieden we bij De Schans onder andere de volgende mogelijkheden:

 • Sanitaire voorzieningen. Plaats sanitaire voorzieningen in de schaftkeet, zoals een wastafel, toilet of zelfs een douche.
 • Stroomvoorzieningen. Met stroomvoorziening kun je een koffiezetapparaat, koelkast en magnetron in de schaftkeet plaatsen, zodat personeel hier goed kan lunchen.
 • Verlichting. We kunnen grote ramen in de schaftkeet plaatsen, maar uiteraard ook interne verlichting toevoegen.
 • Temperatuurregeling. We kunnen de schaftkeet voorzien van airconditioning of verwarming, zodat je de temperatuur het hele jaar door goed kunt regelen.
 • Keukenblok. Er kan een keukenblok geplaatst worden om personeel de ruimte te geven lunch in de schaftkeet klaar te maken.
 • Opbergruimte. Denk aan kasten, schappen, kleding-, of schoenrekken en andere opbergmogelijkheden die allemaal naar wens en op maat kunnen worden toegevoegd.

Heb je behoefte aan andere toevoegingen in de schaftkeet die we niet hebben benoemd? Neem gerust contact op, want bij ons is alles mogelijk.

sanitaire voorzieningen in schaftkeet

Branding

Branding kan belangrijk zijn als het gaat om een schaftkeet op een evenemententerrein of een belangrijk of groot project. Of wanneer je deze netjes wil laten aansluiten bij je bouwkeet. Onze schaftketen zijn dan ook in allerlei kleuren verkrijgbaar en we kunnen naar wens branding aan zowel het interieur als exterieur toevoegen.

Stroomvoorziening

Wil je de schaftkeet graag van stroom voorzien? Zodat je een verlichting, airconditioning, koelkast of andere elektrische apparatuur kunt aansluiten? Dan bieden we de mogelijkheid om de schaftkeet te voorzien van stroomvoorziening.

Je kunt de schaftkeet dan aansluiten op een vast stroomvoorzieningspunt op het bouwterrein of op een mobiele stroommodule of generator.

Het is zelfs mogelijk om zonnepanelen op het dak te plaatsen, zodat de schaftkeet zijn eigen benodigde energie opwekt.

Laten bezorgen en installeren

Het transport en de installatie van een schaftkeet zijn aspecten die niet over het hoofd gezien mogen worden.

Je kunt ervoor kiezen om de keet zelf op te halen. Houd er echter rekening mee dat afhankelijk van het gewicht en type schaftkeet er extra rijbewijsvereisten kunnen zijn.

Wij bieden ook transport aan. Het laten bezorgen van de schaftkeet zorgt voor gemak en professionele plaatsing op de bouwplaats.

Transport door De Schans

Schaftkeet kopen bij De Schans

Wil je een schaftkeet die precies aan al jouw eisen en wensen voldoet? De Schans biedt altijd maatwerk. Je kunt de keet dus volledig op maat en naar eigen wens inrichten. Er zijn vele verschillende modellen in verschillende kleuren mogelijk voor jouw eigen schaftkeet.

Met maatwerk zorgt de combinatie van functionaliteit, comfort en flexibiliteit voor een betere werkervaring. Bekijk ons portfolio om te zien welke maatwerk projecten we reeds hebben afgerond.

Wil je een maatwerk schaftkeet kopen? Neem contact met ons op voor een prijs op aanvraag.

Veelgestelde vragen over een maatwerk schafkeet van De Schans

Wat zijn de voordelen van een maatwerk schaftkeet ten opzichte van een standaard model?

Een maatwerk schaftkeet kan volledig aangepast worden aan jouw specifieke behoeften en eisen. Dit betekent dat je kunt kiezen voor specifieke afmetingen, indelingen, materialen, en extra voorzieningen zoals sanitair, verwarming, en opslagruimte. Hierdoor krijg je een schaftkeet die perfect aansluit bij de werkzaamheden en de omstandigheden op jouw locatie.

Hoe lang duurt het om een maatwerk schaftkeet te produceren en te leveren?

De productietijd van een maatwerk schaftkeet varieert op basis van de complexiteit en de specificaties van het project. Zodra we een goed idee hebben van de grootte van de aanvraag, kunnen we een inschatting maken van de levertijd.

Wat zijn de kosten van een maatwerk schaftkeet?

De kosten van een maatwerk schaftkeet variëren sterk afhankelijk van de specificaties en aanpassingen die je kiest. Over het algemeen kun je verwachten dat maatwerk duurder is dan standaard modellen vanwege de extra ontwerptijd en unieke materialen. Neem contact met ons op voor een prijs op aanvraag.

Is het mogelijk om te huren of gebruikte schaftketen te kopen?

Nee, wij leveren uitsluitend maatwerk. We hebben geen mogelijkheden voor verhuur en hebben ook geen aanbod van gebruikte schaftketen.

Zijn er milieuvriendelijke opties beschikbaar voor maatwerk schaftketen?

Ja, er zijn verschillende milieuvriendelijke opties beschikbaar voor maatwerk schaftketen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van duurzame materialen, energie-efficiënte verlichting en apparaten, zonne-energie systemen, en waterbesparende sanitaire voorzieningen.

Auteur
Wessel Suijkerbuijck