In tijden van nood of bij onverwachte capaciteitsuitbreidingen biedt een noodgebouw een snelle en efficiënte oplossing voor dringende ruimtebehoeften. Deze modulaire structuren kunnen snel worden opgezet en aangepast aan specifieke eisen, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in uiteenlopende situaties zoals renovaties, noodsituaties of tijdelijke uitbreidingen. 

Bij De Schans leveren we uitsluitend op maat gemaakte noodgebouwen, voorzien van alle benodigde faciliteiten zoals elektriciteit en sanitaire voorzieningen, om ervoor te zorgen dat je tijdelijke ruimte niet alleen functioneel, maar ook comfortabel en duurzaam is.

Wat is een noodgebouw?

Een noodgebouw is een modulaire structuur die snel kan worden opgezet als tijdelijke oplossing om in dringende ruimtebehoeften te voorzien. Deze gebouwen kunnen dienen als tijdelijke vervanging tijdens renovaties, noodsituaties of onverwachte capaciteitsuitbreidingen.

Ze zijn veelzijdig en kunnen volledig worden aangepast aan specifieke eisen en wensen. Ze zijn altijd voorzien van elektriciteit en kunnen indien gewenst ook voorzien worden van sanitaire voorzieningen.

Noodgebouw als tijdelijke oplossing

Noodgebouwen bieden een uitstekende tijdelijke oplossing voor situaties waarin snel extra ruimte nodig is. Modulaire noodgebouwen kunnen in korte tijd worden opgezet en aangepast aan specifieke eisen en wensen, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik tijdens noodsituaties, renovaties of tijdelijke uitbreidingen.

Noodgebouwen zijn ontworpen om snel operationeel te zijn, waardoor organisaties de continuïteit van hun activiteiten kunnen waarborgen. Ze bieden een kosteneffectief alternatief voor traditionele bouwmethoden en kunnen gemakkelijk worden gedemonteerd en hergebruikt op andere locaties, wat bijdraagt aan hun duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Of het nu gaat om extra klaslokalen voor een school, tijdelijke kantoorruimtes voor een bedrijf, of extra zorgfaciliteiten in een ziekenhuis, een noodgebouw biedt de flexibiliteit en snelheid om aan dringende ruimtebehoeften te voldoen.

noodgebouw

Waarom een noodgebouw kopen?

Het kopen van een noodgebouw biedt tal van voordelen voor bedrijven, instellingen en organisaties die snel behoefte hebben aan extra ruimte. Of het nu gaat om een tijdelijke kantoorruimte, een extra klaslokaal of een zorgfaciliteit, noodgebouwen bieden een flexibele en kostenefficiënte oplossing.

De belangrijkste voordelen van een noodgebouw zijn:

  • Snelheid. Noodgebouwen kunnen snel worden gebouwd en geïnstalleerd, wat ideaal is voor situaties waarin urgentie een belangrijke rol speelt.
  • Flexibiliteit. Modulaire noodgebouwen kunnen eenvoudig worden aangepast of uitgebreid om aan veranderende behoeften te voldoen.
  • Kostenbesparing. In vergelijking met traditionele bouwmethoden zijn noodgebouwen vaak goedkoper, zowel in termen van initiële kosten als onderhoud.
  • Duurzaamheid. Moderne noodgebouwen worden vaak gemaakt van duurzame materialen en kunnen energiezuinig worden ontworpen.
  • Verplaatsbaarheid. Noodgebouwen kunnen worden gedemonteerd en verplaatst, waardoor ze een flexibele oplossing bieden voor tijdelijke ruimtebehoeften.

Toepassingen van noodgebouwen

Noodgebouwen zijn uitermate veelzijdig en kunnen voor diverse doeleinden worden gebruikt. Modulaire noodgebouwen zijn zeer flexibel en de hoge mate van aanpasbaarheid maken ze geschikt voor uiteenlopende sectoren en situaties.

De veelzijdigheid van noodgebouwen maakt ze een onmisbare oplossing voor tal van sectoren en toepassingen. Ze bieden niet alleen snelheid en flexibiliteit, maar ook een kosteneffectieve manier om aan urgente ruimtebehoeften te voldoen.

Kantoren

Een noodgebouw biedt een uitstekende oplossing voor bedrijven die tijdelijk extra kantoorruimte nodig hebben. Dit kan voorkomen tijdens renovaties, uitbreidingen of bij onverwachte groei. Een maatwerk kantoorunit biedt een comfortabele en functionele werkomgeving die snel kan worden gerealiseerd.

Tijdelijke kantoorruimtes

Noodgebouwen kunnen dienen als tijdelijke kantoorruimtes tijdens renovaties of uitbreidingen van bestaande kantoren. Ze bieden een snelle en efficiënte oplossing om continuïteit in bedrijfsvoering te waarborgen zonder dat er kostbare tijd verloren gaat.

Uitbreidingsmogelijkheden

Voor groeiende bedrijven is een noodgebouw de perfecte oplossing om snel extra werkruimte te creëren. De kantoorruimtes kunnen volledig worden aangepast aan de behoeften van het bedrijf, inclusief vergaderruimtes, werkplekken en ontspanningsruimtes.

Noodgebouw kantoor

Onderwijs

Onderwijsinstellingen kunnen profiteren van een noodgebouw voor verschillende toepassingen. Of het nu gaat om het oplossen van capaciteitsproblemen of het bieden van tijdelijke klaslokalen tijdens renovaties, een noodgebouw biedt een flexibele en snelle oplossing.

Extra klaslokalen

Scholen kunnen noodgebouwen inzetten om capaciteitsproblemen op te lossen. Extra klaslokalen kunnen snel worden geplaatst om aan de groeiende vraag naar onderwijsruimte te voldoen, zonder de lange wachttijden van traditionele bouw.

Renovaties en verbouwingen

Tijdens renovaties of verbouwingen van bestaande schoolgebouwen kunnen noodgebouwen worden gebruikt om tijdelijke klaslokalen te bieden. Dit zorgt ervoor dat het onderwijsproces zonder onderbrekingen kan doorgaan.

Kinderdagverblijf

Een noodgebouw kan ook prima ingezet worden als kinderdagverblijf. Ideaal als de huidige locatie te klein aan het worden is of tijdelijk niet gebruikt kan worden vanwege een verbouwing of andere situatie.

Ook voor buitenschoolse opvang kan een noodgebouw uitstekend worden ingezet. De snelle en flexibele oplossing creëert snel extra ruimte. De modulaire units kunnen volledig worden aangepast aan de behoefte van de opvang, inclusief speelhoeken, rustruimtes, klaslokalen en sanitaire voorzieningen.

Bekijk onze projecten

Middelbare school in Duitsland

Middelbare school

Tijdelijke basisschool in Duitsland

Tijdelijke basisschool

Middelbare school in Roosendaal

Middelbare school Roosendaal

Uitbreiding scholengemeenschap

Uitbreiding scholengemeenschap

Zorg

In de zorgsector kan het nodig zijn om snel extra ruimte te creëren voor medische behandelingen of patiëntenopvang. Noodgebouwen bieden een flexibele en snelle oplossing om aan deze behoeften te voldoen, vooral in noodsituaties.

Tijdelijke zorgfaciliteiten

Noodgebouwen worden gebruikt als tijdelijke zorgfaciliteiten bij bijvoorbeeld verbouwingen van ziekenhuizen of tijdens noodsituaties zoals pandemieën. Ze kunnen snel worden ingericht met alle benodigde medische voorzieningen.

Uitbreiding van bestaande faciliteiten

Bij een plotselinge toename van patiënten kunnen noodgebouwen worden ingezet om de capaciteit van bestaande ziekenhuizen en klinieken snel te vergroten. Deze tijdelijke ruimtes kunnen volledig worden uitgerust met medische apparatuur en voorzieningen.

Sport

Sportorganisaties en verenigingen kunnen een noodgebouw inzetten om snel en efficiënt extra ruimte te creëren. Dit is vooral nuttig tijdens renovaties of voor tijdelijke voorzieningen tijdens grote evenementen.

Tijdelijke sporthallen

Noodgebouwen zijn ideaal voor het creëren van tijdelijke sporthallen tijdens renovaties van bestaande faciliteiten of voor sportevenementen. Ze kunnen worden aangepast aan specifieke sportbehoeften, inclusief kleedkamers en tribunes.

Kleedkamers en fitnessruimtes

Sportverenigingen en scholen kunnen noodgebouwen gebruiken als tijdelijke kleedkamers of fitnessruimtes. Dit is vooral handig tijdens renovaties of als er extra ruimte nodig is voor evenementen.

Maatwerk kantoorunit of tijdelijke woonunit huren

Woningen

In situaties waarin snel noodopvang gewenst is, zoals bij rampen of tijdelijke opvang, bieden noodgebouwen een snelle en flexibele oplossing. Ze kunnen snel worden opgebouwd en bieden een veilige en comfortabele woonomgeving met alle gewenste gemakken.

Tijdelijke huisvesting

In noodsituaties, zoals natuurrampen of bij het opvangen van vluchtelingen, kunnen noodgebouwen dienen als tijdelijke huisvesting. Ze bieden snel onderdak aan mensen die tijdelijk geen toegang hebben tot permanente woningen.

Overbrugging tijdens bouw

Tijdens de bouw van je permanente woning kan een woonunit worden ingezet als overbruggingsoplossing. Dit zorgt ervoor dat je niet zonder onderdak zit tijdens de bouwperiode.

Noodgebouw op maat

Bij De Schans begrijpen we dat een noodgebouw snel moet worden geleverd, maar tegelijkertijd wel moet voldoen aan persoonlijke eisen en wensen. Om die reden leveren wij uitsluitend maatwerk, zodat alles mogelijk is voor jouw gebouw. Denk bijvoorbeeld aan aanpassingen in:

  • Ramen en deuren. Diverse afmetingen en stijlen om aan de esthetische en functionele wensen te voldoen. Denk aan schuiframen, openslaande ramen of ramen met luiken of blinds.
  • Afwerking. Binnen- en buitenafwerking kunnen volledig worden afgestemd op de wensen van de klant. Denk aan een houten afwerking of juist afwerking met baksteen-look. Ook de vorm en de afwerking van het dak kunnen volledig naar wens worden aangepast.
  • Kleuren. Zowel de binnen- als buitenkant kan in elke gewenste RAL-kleur worden gemaakt.
  • Indeling. Flexibele indelingsmogelijkheden om aan specifieke gebruiksbehoeften te voldoen, van open werkruimtes tot kantoren met scheidingswanden of klaslokalen.
  • Verlichting. Zowel de binnen- als buitenkant van de unit kunnen worden voorzien van passende verlichting.
  • Extra voorzieningen. Inbouw van sanitaire voorzieningen, keukens, airconditioning, extra isolatie en verwarming.

Levering en installatie

Bij De Schans zorgen we voor een naadloze levering en installatie van je noodgebouw. We maken eerst een ontwerp en voeren vervolgens de productie uit in onze eigen moderne fabriek.

Zodra het noodgebouw gereed is wordt deze in delen met gespecialiseerde vrachtwagens naar de bestemming gebracht. Het is daarom belangrijk dat toegangswegen toegankelijk zijn voor zwaar transport.

De opbouw van het noodgebouw gebeurt met behulp van een kraan die de delen van de vrachtwagen aftakelt en op de gewenste plek neerzet. Onze monteurs zetten de modules snel in elkaar, sluiten het noodgebouw aan op verschillende systemen, zoals elektriciteit en sanitair. Vaak is het noodgebouw binnen een dag gereed voor gebruik.

Ondersteuning en onderhoud

Na de installatie biedt De Schans uitgebreide ondersteuning en onderhoud om ervoor te zorgen dat je noodgebouw altijd in topconditie blijft. We staan klaar om eventuele vragen te beantwoorden en problemen op te lossen, zodat jij je kunt concentreren op de kernactiviteiten zonder zorgen over de staat van het noodgebouw.

Bij De Schans zetten we ons in voor kwaliteit, efficiëntie en klanttevredenheid. Onze uitgebreide ervaring en toewijding aan maatwerkoplossingen maken ons de ideale partner voor al je tijdelijke ruimtebehoeften.

Noodgebouw kopen van De Schans

Bij De Schans staan we voor kwaliteit en maatwerk. Onze expertise in het ontwerpen en bouwen van op maat gemaakte noodgebouwen maakt ons de ideale partner voor jouw tijdelijke huisvestingsbehoeften.

Of je nu op zoek bent naar een tijdelijke kantoorruimte, extra klaslokalen of een zorgfaciliteit, wij bieden voor iedere situatie een oplossing die perfect aansluit bij je wensen.

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we je kunnen helpen met een noodgebouw op maat.

Veelgestelde vragen

Hoe snel kan een noodgebouw worden geleverd en geïnstalleerd?

Bij De Schans leveren we uitsluitend maatwerk. Hierdoor zal er enige tijd overheen gaan om het ontwerp te maken en de productie te voltooien. Hoe lang dit precies duurt is afhankelijk van de grootte van het project. Neem contact met ons op voor een indicatie.

Zijn noodgebouwen geschikt voor langdurig gebruik?

Ja, ze zijn duurzaam gebouwd en geschikt voor zowel kort- als langdurig gebruik, mits goed onderhouden.

Kan een noodgebouw worden aangepast aan specifieke behoeften?

Ja, ze kunnen worden aangepast aan specifieke behoeften, van indeling en grootte tot gespecialiseerde voorzieningen zoals sanitair of specifieke apparatuur.

Voldoen noodgebouwen aan de huidige bouw- en veiligheidsnormen?

Ja, ze voldoen aan de geldende bouw- en veiligheidsnormen en bieden een veilige en comfortabele omgeving, vergelijkbaar met permanente gebouwen.

Auteur
Wessel Suijkerbuijck