Moet je tijdelijk ergens anders wonen? Tijdelijke woonunits bieden een flexibele en betaalbare oplossing voor verbouwingen, noodsituaties of seizoenswerk. In dit artikel ontdek je de voordelen, soorten en kosten van een tijdelijke woonunit huren.

Voorzieningen en uitrusting van onze woonunits

Onze woonunits zijn ontworpen om je direct het gevoel van thuis te geven. Ze zijn volledig uitgerust met alle voorzieningen die je nodig hebt. Van verwarmingssystemen tot aan volledig ingerichte keukens en comfortabele sanitaire voorzieningen. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om de unit aan te passen aan jouw specifieke eisen en wensen.

Basisvoorzieningen

Elke tijdelijke woonunit wordt standaard voorzien van essentiële gemakken zoals elektrische verwarming, elektrische apparatuur en sanitaire voorzieningen. Deze basisvoorzieningen zorgen ervoor dat de units direct op een comfortabele manier bewoonbaar zijn.

Woonkamer

Onze huisvestingunits beschikken over een ruime woonkamer die volledig kan worden ingericht om te ontspannen en tot rust te komen. Zo kan de woonkamer voorzien worden van comfortabele zitmeubelen, een salontafel en voldoende opbergruimte.

Keuken

De keukens in onze woonunits zijn modern en volledig uitgerust. Je vindt er alles wat je nodig hebt om een maaltijd te bereiden: een fornuis, oven, koelkast en eventueel ook een vaatwasser. Daarnaast is er voldoende kastruimte en kunnen basiskeukengerei en serviesgoed eventueel ook aangeleverd worden. Dit zorgt ervoor dat je direct aan de slag kunt in je nieuwe tijdelijke thuis.

Tijdelijke woonunit huren tijdens grote verbouwing
Tijdelijke woonruimte huren tijdens grote verbouwing

Aantal slaapkamers

Onze woonunits kunnen worden aangepast aan jouw specifieke wensen wat betreft het aantal slaapkamers. Of je nu een unit voor een persoon nodig hebt of een unit met meerdere slaapkamers voor een gezin, wij kunnen aan jouw behoeften voldoen. Elke slaapkamer kan volledig ingericht worden met comfortabele bedden, voldoende opbergruimte en, indien gewenst, extra voorzieningen zoals een bureau of wastafel.

Aantal badkamers

Afhankelijk van de grootte en indeling van de unit, bieden onze woonunits één of meerdere badkamers. Elke badkamer is modern ingericht met een douche of bad, wastafel en toilet. Daarnaast zorgen wij voor goede ventilatie en verwarmingssystemen, zodat je altijd kunt genieten van een comfortabele en hygiënische omgeving.

Extra comfortopties

Naast de standaardvoorzieningen kun je ervoor kiezen om de woonunit te voorzien van extra luxe. Denk aan meubilair, speciale apparatuur of aanpassingen in de indeling.

Dit maatwerk zorgt ervoor dat de tijdelijke woning volledig naar wens en behoefte kan worden ingericht.

Duurzaamheid en energie-efficiëntie

Onze woonunits zijn niet alleen herbruikbaar, maar ze zijn ook uitgerust met energie-efficiënte voorzieningen zoals dubbel glas en goede isolatie. Eventueel kunnen ze worden voorzien van andere duurzame oplossingen, zoals zonnepanelen of een mosdak.

Units schakelen

Een unieke eigenschap van onze woonunits is de mogelijkheid om meerdere units aan elkaar te schakelen. Dit maakt het mogelijk om eenvoudig de woonruimte uit te breiden, afhankelijk van jouw behoeften. 

Of je nu extra ruimte nodig hebt voor werk, opslag of gewoon meer leefruimte, onze units kunnen flexibel worden aangepast en aan elkaar worden verbonden om aan jouw eisen te voldoen. Dit modulaire systeem biedt maximale flexibiliteit en maatwerk, waardoor je altijd de perfecte woonoplossing kunt creëren.

Geschakelde units
Units kunnen geschakeld gebouwd worden en later eenvoudig van elkaar worden verwijderd of heringericht worden.

Soorten tijdelijke woonunits

De keuze voor een bepaald type tijdelijke woonunit hangt af van jouw specifieke behoeften. Zoek je een basic oplossing voor een korte periode, of heb je behoefte aan wat meer luxe en comfort voor langere tijd? 

Er zijn diverse units beschikbaar, elk met hun eigen charme en mogelijkheden. Of je nu een standaard, luxe of mobiele woonunit nodig hebt, wij hebben de juiste optie voor je.

Standaard woonunit huren

Onze standaard woonunits zijn de perfecte keuze voor wie op zoek is naar een eenvoudige, en toch comfortabele tijdelijke woonoplossing. Deze units zijn voorzien van alle essentiële aspecten van een thuis, zoals een woonkamer, een kleine keuken en een badkamer. 

Ze zijn ontworpen om een praktische en betaalbare oplossing te bieden voor korte verblijven.

Luxe woonunit huren

Voor diegenen die een stapje hoger willen in comfort, bieden onze luxe woonunits uitkomst. Deze units zijn uitgerust met moderne voorzieningen zoals hoogwaardige keukens, uitgebreide badkamers en stijlvolle afwerkingen. 

Ze zijn perfect voor langere verblijven of voor wie tijdens een grote verbouwing geen concessies wil doen.

Mobiele woonunit huren

De mobiele woonunits onderscheiden zich door hun vermogen om gemakkelijk te worden verplaatst. Dit maakt ze ideaal voor situaties waarin de woonunit mogelijk meerdere keren moet worden verplaatst.

Ze bieden een uitstekende oplossing voor bijvoorbeeld bouwlocaties of evenementen waar tijdelijke huisvesting vereist is.

Standaard bouwkeet

Belangrijke overwegingen

Wanneer je overweegt om een tijdelijke woonunit te huren, zijn er verschillende factoren die je in gedachten moet houden. Deze overwegingen zullen niet alleen invloed hebben op je wooncomfort, maar ook op de kosten en de algehele ervaring van je tijdelijke huisvesting.

Grootte van de woonunit

De grootte van de unit speelt een belangrijke rol bij de kosten. Afhankelijk van je behoeften kun je kiezen voor een kleine of grote woonunit. Grotere units bieden meer ruimte en comfort, maar hebben logischerwijs een hogere huurprijs.

Huurperiode

Ook de huurperiode is van invloed op de totale kosten. Een langere huurperiode kan de maandelijkse kosten verlagen, terwijl een kortere huurperiode flexibiliteit biedt, maar vaak hogere maandtarieven met zich meebrengt.

Selectie en personalisatie

Op basis van de behoefteanalyse helpen we je met het selecteren van de juiste woonunit. Hierbij kun je denken aan de grootte van de unit, maar ook aan de mogelijkheid voor extra aanpassingen en personalisaties zoals kleurkeuzes, meubilair en specifieke voorzieningen.

Levering en installatie

Na de selectie van de woonunit regelen we de levering en installatie op jouw gewenste locatie. Een woonunit plaatsen gaat altijd gepaard met de aansluiting van alle noodzakelijke voorzieningen, zodat je snel en zonder zorgen van je tijdelijke woonruimte kunt genieten.

Bouwkeet door De Schans

Ondersteuning tijdens de huurperiode

Tijdens de huurperiode staan wij voor je klaar met ondersteuning en service. Of het nu gaat om onderhoud, technische storingen of aanvullende aanpassingen, je kunt rekenen op onze hulp om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

Vergunning

In sommige gevallen is er een vergunning nodig voor het plaatsen van een tijdelijke woonunit. Je kunt dit het beste navragen bij je gemeente.

Huren of kopen?

Een tijdelijke woonunit huren of kopen is een belangrijke beslissing. Beide opties hebben hun eigen voordelen en het is essentieel om de juiste keuze te maken op basis van je specifieke situatie en behoeften.

Huren

Je kunt in een woonunit wonen voor een aantal weken, maanden of zelfs langer, bijvoorbeeld tijdens grote verbouwingen. Tijdelijke woonunits bieden een breed assortiment aan flexibiliteit en diversiteit. Daarbij zijn ze vaak snel beschikbaar.

  • Flexibiliteit in huurperiodes. Of je nu voor een korte periode wilt huren of op zoek bent naar een lange termijn woonoplossing, de flexibiliteit in huurperiodes maakt het mogelijk om de unit aan te passen aan jouw specifieke situatie.
  • Kosten besparen. Een tijdelijke woonunit huren kan aanzienlijk goedkoper uitvallen dan het zoeken naar een tijdelijk onderkomen, zoals tijdelijke woonruimte op de reguliere markt.
  • Snelle beschikbaarheid. Vaak kan een tijdelijke woonunit al binnen enkele dagen na het sluiten van de overeenkomst geplaatst worden. 

Kopen

Het kopen van een unit heeft als voordeel dat het een eenmalige investering is. Daarbij is er veel meer maatwerk mogelijk, waardoor de unit geheel naar wens ontworpen en ingericht kan worden.

  • Langetermijninvestering. Het kopen van een woonunit kan een goede investering zijn als je de unit voor een langere periode nodig hebt. Op de lange termijn kan dit kosteneffectiever zijn dan huren.
  • Volledige controle. Bij het kopen van een woonunit heb je volledige controle over de indeling en aanpassingen van de unit. Je kunt de unit naar wens aanpassen zonder beperkingen van een verhuurder.
  • Waardebehoud. Afhankelijk van de marktomstandigheden kan de waarde van de woonunit behouden blijven of zelfs stijgen. Dit maakt kopen niet alleen een praktische, maar ook een potentiële financiële investering.

Bij het kiezen tussen huren of kopen is het belangrijk om je huidige en toekomstige behoeften te evalueren, evenals je financiële situatie. Beide opties bieden unieke voordelen die afgestemd kunnen worden op jouw specifieke omstandigheden.

Woonunit van De Schans

Tijdelijke woonunits zijn een slimme keuze voor iedereen die op zoek is naar een flexibele, betaalbare en comfortabele tijdelijke woonoplossing. Of het nu gaat om verbouwingen, calamiteiten of huisvesting voor arbeiders, deze units bieden een praktisch alternatief voor traditionele bouw. Met de veelzijdigheid in types, de mogelijkheid tot personalisatie en de snelle plaatsing, is er altijd een woonunit die past bij jouw wensen en behoeften.

Als je specifiek op zoek bent naar een tijdelijke woonunit huren, kunnen wij je via onze dochterondernemingen verder helpen. “Dit is Plek” en “Thuis aan huis” bieden verhuuropties aan die altijd perfect aansluiten bij jouw behoeften. Zij beschikken over een uitgebreid aanbod aan moderne en comfortabele tijdelijke woonunits die je kunt huren voor zowel korte als lange perioden.

Bij De Schans leveren we uitsluitend maatwerk units. Zelf bieden we om deze reden geen tijdelijke woonunits te huur aan. Je kunt bij ons echter terecht voor de aankoop van hoogwaardige en veelzijdige woonunits. De units van De Schans kunnen eenvoudig gemoduleerd worden om er een andere bestemming aan te geven. Zo kun je heel goed een woonunit kopen om tijdelijk in te verblijven en deze later gebruiken als tuinkantoor, gastenverblijf of tuinhuis. Dit maakt de aanschaf van een woonunit een duurzame en waardevolle investering voor de toekomst.

Bij De Schans streven we ernaar om jou de beste woonoplossingen te bieden, of je nu wilt kopen of huren. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om de mogelijkheden te bespreken.

Auteur
Wessel Suijkerbuijck