Een snelbouwkantoor biedt een snelle en flexibele oplossing voor bedrijven en particulieren die op zoek zijn naar extra werkruimte. Met prefab onderdelen die in korte tijd kunnen worden geproduceerd en gemonteerd, biedt een snelbouwkantoor een efficiënte manier om binnen enkele weken een volledig uitgeruste werkplek te realiseren.

In dit artikel vertellen we wat een snelbouwkantoor precies is, wat de toepassingen zijn en hoe het proces in zijn werk gaat.

Wat is een snelbouwkantoor?

Een snelbouwkantoor, ook wel bekend als een kantoorunit, is een speciaal ontworpen werkruimte die in korte tijd geproduceerd en geplaatst kan worden. Deze kantoren zijn ideaal voor verschillende locaties, zoals bij je thuis in de tuin, of als tijdelijke kantoorruimte voor je bedrijf.

Snelbouwkantoren maken gebruik van prefab onderdelen die vooraf worden geproduceerd. Hiermee kan het kantoor snel op locatie worden gemonteerd. Het hele proces, van bestelling tot plaatsing, kan zo binnen enkele weken worden voltooid.

Bij De Schans kunnen we bijvoorbeeld een kantoor binnen slechts twee weken bouwen, wat de naam “snelbouwkantoor” meer dan verdient. Onze kantoorunits zijn uiterst veelzijdig en kunnen volledig uitgerust worden.

Prefab snelbouwkantoor voor tuinhuis of Schaftkeet in de maak

Voordelen van een snelbouwkantoor

Een snelbouwkantoor biedt talloze voordelen, waardoor ze een aantrekkelijke keuze zijn voor zowel bedrijven als particulieren. Een aantal voordelen zijn: 

  • Snelle bouwtijd. Door efficiënte snelbouw technieken, zoals prefabricatie en modulair bouwen vermindert de bouwtijd aanzienlijk.
  • Kostenbesparing. De snelbouw en het efficiënt gebruik van materialen houden de kosten laag.
  • Toekomstbestendig. Snelbouwkantoren kunnen vaak eenvoudig aangepast of verplaatst worden, waardoor het extra flexibel is voor de toekomst.
  • Duurzaam. Prefabricatie vindt plaats onder gecontroleerde omstandigheden, waardoor minder afval ontstaat. Ook kan een modern snelbouw kantoor voorzien worden van energie-efficiënte technologieën en materialen.
  • Geschikt voor tijdelijke of permanente kantoorruimte. Je kunt een snelbouwkantoor zowel als tijdelijke of permanente oplossing gebruiken voor kantoorruimte.
  • Innovatie en design. Bij De Schans leveren we uitsluitend maatwerk, waardoor je snelbouwkantoor altijd aan al je eigen wensen voldoet.

Toepassingen van een snelbouwkantoor

Je kunt een snelbouwkantoor gebruiken voor diverse doeleinden. Ze bieden flexibele werkruimtes, waardoor bedrijven snel extra werkruimte kunnen creëren. 

De units kunnen eenvoudig worden verplaatst met een hijskraan of heftruck. Ze kunnen op een bouwplaats of bedrijven terrein worden geplaatst, waardoor ze zowel geschikt zijn als tijdelijke en permanente oplossingen.

Door de veelzijdigheid kan een snelbouwkantoor ingezet worden voor:

  • Tijdelijke kantoren. Voor bedrijven die tijdelijk werkruimte nodig hebben tijdens renovaties of kortlopende projecten.
  • Uitbreiding van huidige kantoorpanden. Voor bedrijven die snel extra ruimte nodig hebben vanwege groeiende personeelsaantallen of nieuwe afdelingen.
  • Pop-up kantoren en evenementen. Voor tijdelijke evenementen, beurzen of conferenties waar kantoorruimte nodig is.
  • Noodkantoren. Voor noodgevallen zoals overstromingen of brand en er snel vervangende werkruimte nodig is.
  • Start-ups en kleine bedrijven. Voor betaalbare en snel beschikbare kantoorruimte voor startende of uitbreidende bedrijven.
  • Onderwijs- en trainingscentra. Voor scholen en bedrijven die tijdelijk extra klaslokalen of trainingsfaciliteiten nodig hebben.
  • Gezondheidszorg en medische faciliteiten. Voor tijdelijke medische kantoren of testcentra tijdens gezondheidscrises.
  • Retail en commerciële ruimtes. Voor tijdelijke winkel- of showroomruimte voor seizoensgebonden verkoop of promoties.
  • Overheids- en gemeentelijke diensten. Voor tijdelijke overheidsgebouwen tijdens renovaties of voor gemeentelijke diensten zoals stemlokalen.
  • Werkplaatsen en laboratoria. Voor onderzoeksprojecten die tijdelijk extra laboratoriumruimte nodig hebben of voor bedrijven die tijdelijke werkplaatsen willen opzetten.

En zo zijn er nog vele toepassingen te bedenken waarvoor je een snelbouwkantoor kunt inzetten.

Snelbouwkantoor

Kantoorunit

Een snelbouw kantoorunit is ideaal voor bedrijven die snel extra werkruimte nodig hebben. Deze units kunnen eenvoudig worden uitgebreid of aangepast aan de specifieke eisen van het bedrijf, waardoor ze perfect zijn voor groeiende organisaties.

Tuinkantoor

Een tuinkantoor biedt een uitstekende oplossing voor mensen die vanuit huis werken en een aparte, rustige werkruimte willen creëren. Met snelbouwtechnieken kan een tuinkantoor snel worden opgezet, waardoor je in korte tijd een comfortabele en professionele werkplek hebt, los van de drukte in huis.

Kantoor container

Een container kantoor is een flexibele en mobiele oplossing, perfect voor tijdelijke projecten of wanneer snel een werkruimte op locatie nodig is. Deze containers kunnen eenvoudig worden geplaatst en verplaatst, waardoor ze een praktische keuze zijn voor dynamische werkomgevingen.

Bouwkeet

Een bouwkeet is essentieel voor bouwplaatsen, waar tijdelijke kantoorruimte nodig is voor projectmanagers en administratief personeel. Met snelbouwmethoden kan een bouwkeet snel worden neergezet en worden voorzien van alle benodigde faciliteiten. Zo kan het team snel efficiënt en effectief werken.

Voorzieningen

Snelbouwkantoren kunnen worden uitgerust met diverse voorzieningen om een comfortabele en functionele werkomgeving te bieden. Bij De Schans leveren we volledig maatwerk, waardoor alle voorzieningen volledig naar wens kunnen worden aangepast. Een kleine greep uit ons uitgebreid assortiment aan voorzieningen is:

  • Ramen en deuren. We hebben een uitgebreid assortiment aan ramen en deuren, zodat je de lichtinval en toegangspunten kunt aanpassen aan je behoeften. Of je nu kiest voor dubbele deuren met of zonder ramen, volledig glazen wanden of dubbele ramen, de mogelijkheden zijn eindeloos.
  • Klimaatbeheersingssystemen. We kunnen moderne klimaatbeheersingssystemen toepassen, zoals airconditioning, inverter of verwarming, om een aangename temperatuur te garanderen, ongeacht het seizoen.
  • Isolatie. Het is mogelijk om isolatie toe te passen in de vloer, muren en/of plafond om zowel energie-efficiëntie als geluidsisolatie te verbeteren.
  • Sanitair. Sanitair voorzieningen, zoals toiletten en keukens kunnen ook worden geïntegreerd, zodat werknemers alle noodzakelijke faciliteiten binnen handbereik hebben.
  • Elektriciteit. Uiteraard kunnen er elektriciteitspunten worden geplaatst om er een volledig kantoor van te maken. Het is ook mogelijk zonnepanelen toe te voegen, zodat de unit zijn eigen energie op kan wekken.
  • Aanpasbaarheid. We kunnen het snelbouwkantoor zo ontwerpen dat de indeling en het interieur eenvoudig aangepast kunnen worden aan de specifieke wensen en groei van de organisatie.
Wooncontainer met zonnepanelen

Hoe werkt het proces van een snelbouw kantoor?

Het proces om een snelbouw kantoor te kopen begint met een eerste consultatie. Tijdens dit gesprek worden je behoeften en wensen besproken om een duidelijk beeld te krijgen van wat er nodig is. Op basis van deze informatie wordt er een ontwerp gemaakt dat voldoet aan alle specificaties en eisen.

Zodra het ontwerp is goedgekeurd, wordt het snelbouw kantoor in onze werkplaats gefabriceerd en volledig gemonteerd geleverd en geïnstalleerd op de gewenste locatie. Dit zorgt voor een naadloze overgang van concept naar realiteit, waardoor je snel kunt genieten van je nieuwe werkruimte zonder onnodige vertragingen.

Van bestelling tot plaatsing

Na het plaatsen van de bestelling wordt het snelbouw kantoor in de fabriek voorbereid. Dit betekent dat alle benodigde onderdelen worden gemaakt. Het kantoor wordt vervolgens in delen afgeleverd op de locatie en door onze specialisten geassembleerd. 

Het vervoeren van de prefab onderdelen gebeurt per vrachtwagen, waardoor de locatie hiervoor bereikbaar moet zijn.

Op de locatie wordt een kraan ingezet om de verschillende onderdelen op hun plaats te zetten en te monteren. Hierdoor kan het snelbouw kantoor snel en effectief worden opgebouwd en is het binnen no-time klaar voor gebruik.

Snelbouwkantoor van De Schans

Een snelbouwkantoor van De Schans biedt maatwerkoplossingen voor diverse toepassingen zoals kantoorunits, tuinkantoren, kantoorcontainers en bouwketen. Dankzij onze ruime ervaring en expertise kunnen we hoogwaardige en betaalbare kantoor units leveren die snel te realiseren zijn.

Of je nu een tijdelijke werkruimte nodig hebt, een flexibel thuiskantoor wilt opzetten, of een praktische oplossing zoekt voor op de bouwplaats, bij De Schans zorgen we voor een efficiënte en comfortabele werkomgeving.

Auteur
Wessel Suijkerbuijck