Heb je een bouwkeet nodig? Vind uit of kopen of huren voor u het beste uitpakt en welke functies zoals grootte en isolatie voor jouw bouwproject cruciaal zijn.

Dit artikel richt zich op essentiële tips om het meeste uit de nieuwe bouwkeet te halen, aangepast aan jouw specifieke behoeften.

Het belangrijkste voor de nieuwe bouwkeet

 • Bouwketen zijn beschikbaar in diverse afmetingen en modellen en kunnen worden uitgerust met basisvoorzieningen zoals elektra, verwarming en isolatie om goed comfort op de bouwplaats te garanderen.
 • Of je een bouwkeet gaat kopen of huren hangt af van de duur en aard van het project; kopen biedt flexibiliteit en personalisatie, terwijl huren kostenbesparend kan zijn voor kortetermijnprojecten.
 • Duurzaamheid en personalisatie spelen een belangrijke rol in de keuze voor een bouwkeet; je kunt bijvoorbeeld kiezen voor zonnepanelen voor energiebesparing of een eigen logo of design om de merkidentiteit te versterken.
Een geschakelde bouwkeet met meerdere units op een bouwproject.

De juiste bouwkeet voor het bouwproject

Het kiezen van de juiste bouwkeet is een belangrijke beslissing die een groot effect kan hebben op het succes van een bouwproject.

Een goede bouwkeet zorgt namelijk voor een comfortabele rustplaats voor de werknemers. Zeker bij slecht weer is het fijn als een bouwkeet goed geïsoleerd, verwarmd en comfortabel is.

Een bouwkeet van De Schans kun je laten aanpassen aan jouw specifieke wensen. Maar hoe kun je er zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt?

Bedrijven als De Schans met jarenlange ervaring en een uitgebreid assortiment, bieden verschillende modellen aan en geven je professioneel advies om het keuzeproces te vergemakkelijken.

Verschillende afmetingen en modellen

Bouwketen zijn er in alle soorten en maten, van kleine schaftketen tot volledig gemeubileerde directieketen. Deze variëteit zorgt ervoor dat er een keet is die aan elke behoefte en functie op de bouwplaats kan voldoen.

Maar wat als de behoeften veranderen tijdens het project? Geen zorgen, de afmetingen van bouwketen kunnen eenvoudig aangepast worden. Door bijvoorbeeld een extra verdieping toe te voegen of meerdere units te koppelen, kun je de keet laten aanpassen aan ieder project.

Maar wat als je meer licht en ruimte wilt in de keet? Ook dat is mogelijk.

Je kunt kiezen voor specifieke raam- en deurformaten, met of zonder glas, of zelfs volledig glazen panelen om een ruimtelijk gevoel te creëren. Een dubbele deur kan ook bijdragen aan dit ruimtelijke gevoel.

En als je nog meer inzicht wilt in de verschillende mogelijkheden, kun je onze website bekijken voor alle toepassingen waar we al keten voor hebben gemaakt.

Bouwketen voorzien van alle gemakken

Als je denkt aan een bouwkeet, denk je misschien aan een eenvoudige, kale ruimte. Maar moderne bouwketen zijn verre van kaal. Ze zijn uitgerust met basisvoorzieningen zoals:

 • elektra
 • watertoevoer
 • verlichting
 • verwarming
 • meubilair
 • en meer

Hierdoor bieden ze een comfortabele en functionele werkplek.

Of je nu een bouwkeet koopt of huurt, je kunt erop rekenen dat deze standaard voorzien is van de nodige voorzieningen om het basiscomfort te garanderen.

Maar wat als je specifieke behoeften hebt, zoals de aanwezigheid van een toilet dat op locatie aangesloten kan worden op het leidingnet? Dit kan ook worden gerealiseerd.

En als je nog andere aanpassingen in gedachten hebt, kun je deze laten uitvoeren door specialisten van De Schans. Zo krijg je een bouwkeet die aan alle wensen voldoet.

Units met zonnepanelen op het dak.

Kies een geïsoleerde ruimte voor comfort

Isolatie is een essentieel aspect om in gedachten te houden bij het kiezen van een bouwkeet. Goede isolatie beschermt het team tegen de elementen en zorgt voor een comfortabele werk- en leefomgeving, tijdens zowel de hete zomermaanden als de koude winterperiode.

Er zijn verschillende materialen beschikbaar voor isolatie, zoals steenwol, glaswol of PU-schuim. Ook kunnen geïsoleerde panelen geplaatst worden voor een betere temperatuurregulatie in de keet.

Maar wat als de isolatie onvoldoende is? Dit kan leiden tot verhoogde energiekosten vanwege extra verwarming of koeling en een onaangenaam binnenklimaat met risico’s op tocht en vochtproblemen.

Daarom is het belangrijk om vanaf het begin te investeren in een goede isolatie.

Nieuwe bouwkeet kopen of huren?

Nu je weet waar je op moet letten bij het kiezen van een bouwkeet, rijst de vraag:

Moet je een nieuwe bouwkeet kopen of is huren een betere optie?

Beide opties hebben hun eigen voordelen.

Het kopen van een bouwkeet biedt bijvoorbeeld de flexibiliteit om de keet gemakkelijk te verplaatsen tussen verschillende locaties.

Hoewel het kopen van een bouwkeet een grotere initiële investering vereist, kan dit op de lange termijn voordeliger zijn dan het herhaaldelijk huren van een bouwkeet.

Maar als het project van korte duur is, kan het huren van een bouwkeet een financieel interessantere optie zijn.

Wanneer is een nieuwe bouwkeet kopen de beste optie?

Het kopen van een nieuwe bouwkeet kan bijzonder voordelig zijn voor bedrijven die meerdere projecten uitvoeren op verschillende locaties.

De keet kan fungeren als een vaste rustruimte voor werknemers en kan gemakkelijk verplaatst worden naar verschillende locaties.

Voor projectleiders van grote bouwbedrijven kan een gewenste bouwkeet op locatie ook een groot voordeel zijn. Het biedt een toegewijde werk- en overzichtsruimte, wat bijdraagt aan een efficiëntere uitvoering van het project.

Het eigenaarschap van een bouwkeet biedt ook de vrijheid om zelf reparaties en onderhoud uit te voeren. Je bent niet gebonden aan de voorwaarden en beperkingen van een verhuurbedrijf, wat kostenbesparend en gemakkelijk is.

Bovendien geeft het kopen van een bouwkeet de mogelijkheid om uw keet te personaliseren, zoals het aanbrengen van uw bedrijfslogo voor extra zichtbaarheid en herkenbaarheid op de bouwplaats.

De voordelen van een bouwkeet huren

Hoewel het kopen van een bouwkeet zijn voordelen heeft, is het huren van een bouwkeet een goede optie voor een eenmalig project of voor korte termijn gebruik.

Bovendien, als je een bouwkeet huurt, hoef je je zich geen zorgen te maken over de levering en het ophalen van de unit.

Dit neemt opslagkosten weg en biedt je de flexibiliteit om de bouwkeet aan te passen aan de specifieke behoeften van het project.

Standaard mobiele bouwketen van Dit Is Plek, het zusterbedrijf van De Schans.

Speciale functies voor specifieke taken

Bouwketen zijn niet alleen bedoeld om te dienen als tijdelijke kantoorruimte of rustruimte voor werknemers.

Ze kunnen worden uitgerust met speciale functies om aan specifieke behoeften op de bouwplaats te voldoen. Denk aan extra werkplekken, uitvoerdersruimtes of zelfs kantines.

Ook kunnen bouwketen worden uitgerust met diverse voorzieningen zoals watertoevoer, toiletten, douches en keukens om een volledig functionerende werkplek te creëren.

In sommige gevallen kan zelfs een decontaminatie ruimte worden toegevoegd aan de keet.

Administratieve taken uitvoeren in een kantoorunit

Een bouwkeet kan ook worden ingericht om administratieve taken uit te voeren. Dit kan worden gedaan door het opnemen van bureaus en archiefsystemen in de inrichting van de keet.

Zo wordt het als het ware een extra kantoorruimte op de bouwplaats.

Het creëren van een effectieve ruimte voor administratieve taken betekent dat de ruimte zo wordt georganiseerd dat rommel wordt verminderd en een omgeving wordt onderhouden die bevorderlijk is voor gefocust werk.

Daarnaast kunnen bouwketen ook dienen als extra werkruimte voor vergaderingen of als plek waar de supervisor zijn werkzaamheden verricht.

Op deze manier kan de bouwkeet dienen als een multifunctionele ruimte die helpt bij het stroomlijnen van uw werkprocessen.

Maaltijden en pauzes in de schaftkeet

Een goed uitgeruste schaftkeet is van cruciaal belang voor het welzijn van het bouwteam. Het biedt een plek waar werknemers kunnen ontspannen en opladen tijdens hun rustmomenten.

Een bouwkeet kan dienen als kantine en rustruimte, met voorzieningen voor eten en pauzes.

Of je nu een bouwkeet koopt of huurt, je hebt de mogelijkheid om deze naar wens in te richten, met faciliteiten zoals een keuken en verwarming.

Dit draagt bij aan een comfortabele pauzeruimte voor het personeel.

Transport en plaatsing van de bouwkeet

Bij het kiezen van een bouwkeet moet je ook rekening houden met het transport en de plaatsing van de keet.

Of je nu kiest voor een nieuwe bouwkeet kopen of een bouwkeet huren, je moet rekening houden met de extra kosten voor transport en plaatsing.

Verder zijn er speciale eisen voor het transport en de plaatsing van bouwketen, zoals de grootte en het gewicht van de lading, en de capaciteit van het transportvoertuig.

Ook moet de bouwkeet worden geplaatst op een locatie die het mogelijk maakt om binnen 24 uur te installeren.

Verplaatsen en schakelen van units

Dankzij de modulaire structuur van bouwketen kunnen units eenvoudig verplaatst en geschakeld worden.

Als je bijvoorbeeld een bouwkeet koopt, kan deze eenvoudig worden verplaatst, waardoor deze flexibel inzetbaar is op verschillende locaties binnen een project.

Daarnaast kunnen bouwketen aan elkaar gekoppeld en gestapeld worden om zo de beschikbare ruimte en de functionaliteit te optimaliseren.

Door de modulaire structuur is het mogelijk om de bouwkeet tijdens het project aan te passen, bijvoorbeeld door deze uit te breiden of te verkleinen afhankelijk van de projectomvang en vereisten.

Zorgeloze levering en installatie

Als je ervoor kiest om een bouwkeet te huren, kun je profiteren van:

 • Zorgeloze levering en installatie
 • Inventarisatie van jouw behoeften en een tekening voor een efficiënte inrichting
 • Levering en installatie door een professioneel team
 • Aansluiting op voorzieningen

Bovendien elimineert het huren van een bouwkeet opslagkosten en biedt het de flexibiliteit om de bouwkeet aan te passen aan de specifieke behoeften van het project.

Duurzaamheid en innovatie in bouwketen

Naast functionaliteit en comfort, is duurzaamheid een belangrijk aspect om in overweging te nemen bij het kiezen van een bouwkeet.

Bouwketen kunnen gemaakt worden van biobased materialen zoals hout, wat hernieuwbaar is. Ook kunnen ze uitgerust worden met innovatieve technieken zoals energiezuinige voorzieningen om de ecologische voetafdruk te verlagen.

Bovendien dragen circulair onderhoud en inkoop, waarbij gebruik wordt gemaakt van materialen die losmaakbaar zijn, bij aan het hergebruik en het verlengen van de levensduur van bouwketen.

Bouwkeet met zonnepanelen: een groene keuze

Een van de manieren om de duurzaamheid van uw bouwkeet te verhogen, is door te kiezen voor een bouwkeet met zonnepanelen.

Deze keten zijn zelfvoorzienend op het gebied van duurzame energie en gebruiken de zonne-energie voor verschillende functionaliteiten, zoals:

 • airconditioning
 • verwarming
 • het opladen van laptops
 • het gebruik van koffiemachines

Door gebruik te maken van zonnepanelen kun je de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet verminderen, wat bijdraagt aan een groenere en meer zelfvoorzienende werkplek.

Het gebruik van zonnepanelen heeft verschillende voordelen:

 • Het kan brandstofkosten met minstens 70 procent reduceren.
 • De opgewekte energie kan worden opgeslagen in batterijen voor gebruik op momenten met weinig zonlicht.
 • Geïntegreerde zonne-energie verhoogt de capaciteit en verlaagt de afhankelijkheid van vaste elektriciteitsaansluitingen, wat bijdraagt aan duurzamere operationele processen.
 • De zonnepaneelframes zijn zo ontworpen dat ze eenvoudig op containers of units kunnen worden gepositioneerd, maar kunnen ook als zelfstandige elementen op de grond worden gebruikt.

Hergebruik en recyclage van bouwketen

Duurzaamheid gaat niet alleen over het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, maar ook over het verminderen van afval. Daarom is het belangrijk om te kijken naar mogelijkheden voor hergebruik en recyclage van bouwketen.

Circulair bouwen, dat streeft naar een minimale milieu-impact door efficiënt gebruik van materialen en het verminderen van afval, bevordert het hergebruik en de recyclage van bouwketen.

Bouwketen kunnen ontworpen worden om gemakkelijk aangepast of gedemonteerd te worden, wat de levensduur verlengt en hergebruik mogelijk maakt zonder grote afvalstromen.

Door het gebruik van losmaakbare materialen en materiaalpaspoorten kunnen bouwketen in de toekomst makkelijker hergebruikt of gerecycled worden.

Na gebruik is het zelfs mogelijk om een schaftkeet te verkopen, gezien de constante vraag. Op deze manier wordt de investering potentieel rendabel en draag je bij aan de circulaire economie.

Ontwerp jouw eigen bouwkeet

Naast functionaliteit, comfort en duurzaamheid, is personalisatie een belangrijk aspect om in overweging te nemen bij het kiezen van een bouwkeet. Je kunt de bouwkeet personaliseren met:

 • Een logo van het bedrijf om jouw bouwbedrijf te representeren.
 • Belettering die de bedrijfscultuur en sector representeert voor verdere branding.
 • De bouwkeet laten spuiten in elke gewenste RAL-kleur, wat bijdraagt aan merkconsistentie.

Maar personalisatie gaat verder dan alleen de buitenkant van de keet…

Personalisatie met uw bedrijfslogo

Het toevoegen van het bedrijfslogo aan de bouwkeet is een geweldige manier om jouw merk zichtbaar te maken op de bouwplaats.

Voor het personaliseren van een bouwkeet met een bedrijfslogo zijn typografie en kleurgebruik aansluitend bij de huisstijl van belang voor de herkenning van de visuele identiteit.

Naast het aanbrengen van een bedrijfslogo kunnen ook contactgegevens en relevante boodschappen op de bouwkeet worden weergegeven om de bedrijfsidentiteit te versterken.

Maatwerk interieurs: creëer de perfecte werkomgeving

Bij het ontwerpen van een bouwkeet is het belangrijk om niet alleen aan de buitenkant, maar ook aan de binnenkant te denken.

Een goed ontworpen interieur kan een grote invloed hebben op de productiviteit en het welzijn van het team. Of het nu gaat om de keuze van het meubilair, de indeling van de ruimte of de keuze van de verlichting, elk detail telt.

Wij bieden de mogelijkheid om specifieke interieuraanpassingen aan te doen, zoals raampartijen, airconditioning en specifiek meubilair, om zo een ideale werkomgeving te creëren.

Daarnaast kunnen we een 3D-tekening van het voorgestelde interieurontwerp maken, om je te helpen het eindresultaat te visualiseren alvorens het uitgevoerd wordt.

Samenvatting

In deze blogpost hebben we de complexe wereld van bouwketen verkend, van de verschillende formaten en modellen tot de essentiële voorzieningen zoals isolatie en verwarming.

We hebben de voordelen van het kopen en huren van een bouwkeet benadrukt en de mogelijkheden voor duurzaamheid en innovatie besproken.

We hebben ook gezien hoe je jouw bouwkeet kunt personaliseren met het bedrijfslogo en een op maat gemaakt interieur.

Het kiezen van de juiste bouwkeet voor uw project is een belangrijke beslissing, maar met de juiste kennis en begeleiding kunt u een keuze maken die uw project naar een hoger niveau tilt.

Veelgestelde Vragen

Wat zijn de voordelen van het kopen van een bouwkeet?

Het kopen van een bouwkeet biedt flexibiliteit en personalisatiemogelijkheden, wat voordelig kan zijn voor bedrijven met meerdere projecten. Daarnaast biedt het gemakkelijke verplaatsing tussen verschillende locaties.

Wat zijn de voordelen van het huren van een bouwkeet?

Het huren van een bouwkeet biedt flexibiliteit, bespaart opslagkosten en elimineert zorgen over levering en ophalen. Het is een goede optie voor een eenmalig project of voor korte termijn gebruik.

Wat zijn de voordelen van een bouwkeet met zonnepanelen?

Een bouwkeet met zonnepanelen biedt zelfvoorzienendheid op het gebied van duurzame energie en vermindert de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet, waardoor het bijdraagt aan een groenere en meer zelfvoorzienende werkplek. Dit resulteert in lagere operationele kosten en een verminderde ecologische voetafdruk.

Hoe kan ik mijn bouwkeet personaliseren?

Je kunt een bouwkeet personaliseren door het bedrijfslogo, bedrijfskleuren of tekst toe te voegen en te specificeren welke interieuraanpassingen je wilt, zoals de indeling van de ruimte en het meubilair. Dit zal de keet een unieke uitstraling geven.

Wat is het belang van een goede isolatie in een bouwkeet?

Een goede isolatie in een bouwkeet beschermt het team tegen de elementen en zorgt voor een comfortabele werk- en leefomgeving, essentieel voor elk bouwproject.

Auteur
Wessel Suijkerbuijck