Een tijdelijke woonunit is ideaal voor snel extra woonruimte bij nood of een verbouwing of verhuizing.

Wat is een tijdelijke woonunit?

Een tijdelijke woonunit wordt zorgvuldig ontworpen met praktische oplossingen en voor comfort. De units zijn ideaal om te gebruiken voor tijdelijk onderkomen.

De flexibele tijdelijke huisvesting units zijn ideaal voor situaties waarin snel extra woonruimte nodig is, zoals bij woonruimte gebrek, renovaties, verhuizingen of tijdelijke huisvesting voor personeel.

Kenmerken van tijdelijke woonunits

Tijdelijke woonunits zijn modulair van opzet. Ze kunnen dus aangepast worden aan verschillende behoeften en situaties. De units kunnen variëren in grootte en indeling. Van een studio tot een unit met aparte woonkamer, badkamer, keuken en meerdere slaapkamers. De modulaire opzet maakt het mogelijk om de units eenvoudig aan te passen en uit te breiden.

Comfort is een belangrijk kenmerk van tijdelijke woonunits. Ze zijn ontworpen om aan te voelen als thuis, met voldoende ruimte en voorzieningen. De units worden volledig uitgerust met keuken en sanitaire voorzieningen. Ze zijn dus ook geschikt voor langdurige verbouwingen of andere situaties waarin een volledig functionele woonruimte nodig is.

Voordelen van tijdelijke woonunits

Een van de grootste voordelen van tijdelijke woonunits is de snelle en eenvoudige plaatsing. Hierdoor ervaren bewoners minimale verstoring tijdens bijvoorbeeld een verbouwing. De units kunnen relatief eenvoudig worden geplaatst, verplaatst en verwijderd.

Daarnaast bieden tijdelijke woonunits ook voordelen op het gebied van kostenbesparing. Doordat de units snel en efficiënt kunnen worden geïnstalleerd, blijven de kosten voor arbeid en installatie laag. Bovendien kunnen de units worden aangepast aan specifieke behoeften en budgetten.

Toepassingen van tijdelijke woonunits

Een unit als tijdelijke woning is geschikt voor verschillende situaties, zoals tijdens verbouwingen, verhuizingen, en personeelshuisvesting. De flexibele woonunits kunnen snel extra woonruimte bieden waar dat nodig is, zonder de nadelen van langdurige bouwprojecten of hoge kosten.

In de volgende secties gaan we dieper in op specifieke toepassingen van tijdelijke woonunits en hoe ze in deze situaties een ideale oplossing kunnen bieden.

Tijdelijke huisvesting tijdens verbouwing

Tijdens een verbouwing kan een woonunit bijvoorbeeld in de tuin worden geplaatst. Zo kun je comfortabel blijven wonen op eigen terrein, zonder de voortgang van het project te belemmeren. De woonunits bieden tijdelijke huisvesting in een vertrouwde omgeving.

Tijdelijke woonunit huren tijdens grote verbouwing

Tijdelijke woonruimte bij verhuizing

Tijdens de overgangsfase van een verhuizing kan een woonunit een comfortabele tijdelijke oplossing bieden. De units kunnen helpen om stress te verminderen door geschikte tijdelijke huisvesting te bieden tussen het verlaten van de oude woning en het betrekken van de nieuwe.

Tijdelijke huisvesting voor personeel

Tijdelijke woonunits zijn ideaal voor het huisvesten van seizoensarbeiders of tijdelijk personeel. Bedrijven kunnen deze units op locatie plaatsen om het woon-werkverkeer voor werknemers te verminderen en hen een comfortabele woonruimte te bieden tijdens hun verblijf. Dit is een efficiënte en kosteneffectieve manier om tijdelijk personeel te huisvesten zonder permanente bouwprojecten.

Tijdelijke woonunit kopen

Het kopen van een tijdelijke woonunit biedt verschillende voordelen en mogelijkheden. Het grootste voordeel is dat je niet gebonden bent aan kant-en-klare woonunits. Je kunt de unit helemaal zelf ontwerpen en naar eigen behoefte indelen.

De kosten voor het kopen van een tijdelijke woonunit zullen variëren op basis van de grootte, uitrusting, en afwerking van de unit.

Voordelen van kopen

Het kopen van een woonunit heeft enkele voordelen, zoals:

  • Personalisatie. Een nieuwe woonunit kopen zorgt ervoor dat je deze geheel naar wens kunt inrichten en afwerken.
  • Hergebruik. Je kunt de woonunit hergebruiken als gastenverblijf, AirBnB, tuinhuis of andere ruimte.
  • Waardebehoud. De units behouden een bepaalde waarde, waardoor je een groot deel van de kosten kunt terugverdienen bij verkoop.

Kosten van een tijdelijke woonunit

De kosten van een tijdelijke woonunit worden bepaald door verschillende factoren, zoals:

  • De afmeting en het aantal kamers van de unit.
  • De keuze tussen een nieuwe of gebruikte unit.
  • Specifieke kenmerken zoals isolatie, keukenapparatuur en het luxeniveau.

Je kunt onze calculator gebruiken om de kosten van een tijdelijke woonunit te berekenen en een prijsindicatie of offerte aan te vragen. Hiermee krijg je beter inzicht in de verwachte kosten en kun je een weloverwogen beslissing maken om al dan niet een tijdelijke woonunit aan te schaffen.

Tijdelijke woonunit huren

Wanneer tijdelijke huisvesting nodig is, kan het huren van een tijdelijke woonunit een slimme keuze zijn. Deze kant-en-klare woonunits worden door het verhuurbedrijf bezorgd en opgehaald, wat zorgt voor een soepele en flexibele oplossing.

Bij het huren van een kant-en-klare woonunit, kun je rekenen op flexibele huurperiodes en een eenvoudig proces om de huurovereenkomst te beëindigen.

Stappen voor het huren

De eerste stap bij het huren van een tijdelijke woonunit is een behoefteanalyse. Jouw specifieke situatie wordt bekeken om een passende oplossing te vinden. Het is gebruikelijk om ten minste drie maanden van tevoren een huurovereenkomst aan te gaan, zodat er tijd is om een geschikte woonunit te vinden.

Flexibiliteit in huurperiodes

Een van de grootste voordelen van het huren van een tijdelijke woonunit is de flexibiliteit in huurperiodes. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen voor een huurperiode vanaf drie maanden, wat ideaal is voor tijdelijke projecten.

Voor langere periodes zijn er ook langere termijnen beschikbaar. Dit biedt een groot voordeel voor iedereen die tijdelijke huisvesting zoekt, aangezien de huur na een vaste periode van twee maanden maandelijks kan worden opgezegd.

Woonunit huren bij De Schans

Bij De Schans bieden we alleen maatwerk woonunits aan. Dit betekent dat we zelf alleen woonunits bouwen voor verkoop. We hebben echter een aantal dochterondernemingen die je kunnen helpen als je een unit voor tijdelijke huisvesting wilt huren. Bezoek de website van Dit is Plek of Thuis aan Huis voor meer informatie over het huren van kant-en-klare woonunits.

Tijdelijke woonunit huren bij Dit Is Plek

Personalisatie van uw tijdelijke woonunit

Een van de grootste voordelen van tijdelijke huisvesting units is de mogelijkheid tot personalisatie. Of het nu gaat om interieurontwerp, functionele voorzieningen, of meubilair, de units kunnen worden aangepast om aan jouw specifieke behoeften te voldoen.

Interieur en meubilair

De binnenafwerking van tijdelijke woonunits omvat vaak PVC-vloerbedekking en volledig ingerichte keuken en badkamer. De keuze van meubels kan variëren van standaardopties tot luxueuzere inrichting, wat bijdraagt aan het comfort en de functionaliteit van de unit.

De tijdelijke woonunits hebben een moderne inrichting en stijlvolle afwerking, waardoor ze aanvoelen als een traditioneel huis.

Voorzieningen en apparatuur

Tijdelijke woonunits zijn volledig geïsoleerd en voorzien van moderne gemakken zoals elektrische verwarming en eventueel ook airconditioning. Sanitaire voorzieningen kunnen volledig worden uitgerust inclusief douche, bad en apart toilet. Daarnaast wordt de keuken uitgerust met alle gemakken, zoals een oven, magnetron en vaatwasser, waardoor ze ideaal zijn voor langdurig gebruik.

Levering en installatie van tijdelijke woonunits

Het leveren en installeren van tijdelijke woonunits is snel en efficiënt, met minimale inspanning tijdens de installatie. Het ‘Plug and Play’ systeem zorgt ervoor dat de units vaak binnen een dag kunnen worden geïnstalleerd.

Transport en plaatsing

Voor een woonunit plaatsen is het belangrijk dat er vrachtverkeer en een kraan op de plaats van bestemming kunnen komen. De unit wordt namelijk in zijn geheel, of als prefab woning aangeleverd op een vrachtwagen. De unit wordt vervolgens van de vrachtwagen afgetakeld met een kraan en direct op de juiste plek gezet.

Transport door De Schans

Vergunningen en regelgeving

Soms is het nodig om een vergunning aan te vragen voor het plaatsen van een tijdelijke woonunit. Dit kan echter per gemeente verschillen. Het is belangrijk om vooraf te controleren of je een vergunning nodig hebt, zodat je deze van tevoren kunt aanvragen en complicaties tijdens het proces kunt voorkomen.

Onderhoud en ondersteuning

Met regelmatig onderhoud verleng je de levensduur van een tijdelijke woonunit aanzienlijk. De Schans biedt ondersteuning voor vragen of problemen, onderhoudsvragen, en aanvullende aanpassingen om het verblijf comfortabel te maken. Dit zorgt ervoor dat je altijd op hulp kunt rekenen wanneer dat nodig is.

Regelmatig onderhoud

We raden aan het dak vrij te houden van bladeren en ander vuil om verstopte afvoeren en lekkages te vermijden. Daarnaast kun je verstoppingen en waterschade voorkomen door het regelmatig controleren en schoonmaken van afvoerpunten en goten.

Tot slot is het belangrijk om de staat van de dakbedekking regelmatig te controleren op scheuren of beschadigingen om problemen te voorkomen.

Ondersteuning bij problemen

Servicemonteurs zijn beschikbaar om storingen of defecten snel te verhelpen. Huurders kunnen bij problemen met de cv-installatie direct contact opnemen met een onderhoudsbedrijf waarmee een contract is afgesloten. Bij glasbreuk zijn er specifieke bedrijven die direct benaderd kunnen worden dankzij onderhoudscontracten.

Bij De Schans is bieden we een 24/7 calamiteitendienst aan voor noodsituaties, zodat problemen direct kunnen worden verholpen.

Tijdelijke woonunit kopen bij De Schans

Tijdelijke woonunits bieden een veelzijdige en kosteneffectieve oplossing voor allerlei tijdelijke huisvestingsbehoeften. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om huisvesting tijdens een verbouwing, een tijdelijke woonruimte bij verhuizing of het onderbrengen van tijdelijk personeel. Onze units bieden comfort, flexibiliteit en gemak.

Door de modulaire opzet en mogelijkheid tot personalisatie kunnen we eenvoudig aan specifieke wensen voldoen. Het proces is eenvoudig en snel, met uitgebreide ondersteuning en onderhoudsdiensten om je verblijf zo comfortabel mogelijk te maken.

Veelgestelde Vragen

Wat zijn de belangrijkste voordelen van tijdelijke woonunits?

Tijdelijke woonunits bieden snelle plaatsing, flexibiliteit en kostenbesparing. Ze zijn ideaal voor verschillende behoeften zoals verbouwingen, verhuizingen en personeelshuisvesting.

Hoe worden tijdelijke woonunits geplaatst?

Tijdelijke woonunits worden geplaatst na een gedetailleerd plan, waarbij specialisten de locatie beoordelen en de units vaak met behulp van kranen op hun plek zetten.

Hoe onderhoud ik een tijdelijke woonunit?

Je kunt de unit onderhouden door het dak vrij te houden van bladeren en vuil en de dakbedekking en afvoerpunten te controleren. Onderhoud ook de ventilatiesystemen en controleer regelmatig of de dakbedekking in orde is. Bij problemen kun je terecht bij onze 24/7 calamiteitenservice.

Auteur
Wessel Suijkerbuijck