Ben je op zoek naar een flexibele en op maat gemaakte werkruimte die perfect past bij jouw behoeften? Dan is een maatwerk kantoorunit kopen wellicht de ideale oplossing voor jou. Of je nu een tijdelijke werkplek nodig hebt voor een project, of een duurzame en volledig aangepaste unit zoekt voor langdurig gebruik, wij bieden maatwerk oplossingen die voldoen aan de hoogste normen.

In dit artikel lees je meer over de mogelijkheden en voordelen van onze moderne kantoor containers, hoe het gehele proces van ontwerp tot installatie verloopt en hoe wij samen met jou kunnen zorgen voor een efficiënte werkruimte die perfect aansluit bij jouw situatie.

Wat is een kantoor container?

Een kantoor container is een modulaire, verplaatsbare kantoorunit met zeecontainers als bouwstenen. Het ontwerp van een kantoor container wordt afgestemd op de standaard maten van zeecontainers. Uiteraard worden de containers volledig aangepast en uitgerust om als comfortabel kantoor gebruikt te kunnen worden.

Kenmerken

Container kantoors hebben enkele structurele kenmerken, zoals:

  • Constructie: Kantoor containers zijn meestal gemaakt van stevig staal. Ze zijn hierdoor duurzaam en weerbestendig. Zeecontainers zijn bestand tegen zware omstandigheden, zowel wat betreft weer als in ruwe omgevingen zoals bouwplaatsen.
  • Interieur: Het interieur van een kantoorcontainer kan volledig worden aangepast. Zo kunnen er isolatie, verwarming, airco, verlichting, ramen, deuren, vloeren en sanitaire voorzieningen worden toegevoegd. Hierdoor kunnen ze net zo goed als kantoor dienen als traditionele bouw.
  • Mobiliteit: Een van de grootste voordelen van kantoor containers is dat ze gemakkelijk kunnen worden verplaatst. Dit maakt ze ideaal voor tijdelijke extra kantoorruimte of situaties waarin flexibele werkplekken nodig zijn.
  • Modulariteit: Meerdere kantoor containers kunnen aan elkaar worden gekoppeld om grotere werkruimtes te creëren. Het is ook mogelijk meerdere verdiepingen te maken door ze op te stapelen. Je kunt er dus kleine en grote kantoren mee bouwen en in de toekomst ook eenvoudig uitbreiden met extra werkruimte.
Kantoor container

De voordelen van een container kantoor

Containers inzetten voor de bouw van een kantoor kent een aantal belangrijke voordelen:

  • Snelheid en gemak: Het opzetten van een kantoorcontainer is aanzienlijk sneller dan traditionele bouwmethodes. Hierdoor kunnen bedrijven snel inspelen op veranderende behoeften.
  • Kostenbesparend: Door de snelle installatie en het hergebruik van materialen zijn de kosten vaak lager in vergelijking met traditionele bouw.
  • Flexibiliteit: De mobiele kantoorunits kunnen als tijdelijke kantoorruimte of permanent worden ingezet en zijn eenvoudig aan te passen aan de specifieke eisen van een project.
  • Duurzaamheid: Veel kantoor containers zijn hergebruikte zeecontainers, wat bijdraagt aan duurzaamheid door recycling en vermindering van afval.

Standaard vs. maatwerk kantoor containers

Kantoorcontainers zijn een populaire keuze voor bedrijven die behoefte hebben aan flexibele en compacte werkruimtes. Ze kunnen in twee hoofdvarianten worden geleverd: standaard kantoor containers en maatwerk kantoor containers.

Standaard kantoor containers zijn afkomstig uit een standaard assortiment als vooraf ontworpen en geproduceerde unit met een vaste indeling en afmetingen. Deze containers zijn kant-en-klaar beschikbaar en kunnen snel worden geleverd en geïnstalleerd. Ze worden vaak ingezet voor tijdelijke projecten of situaties waarin snelheid en kostenefficiëntie voorop staan.

Een maatwerk kantoor container is een volledig op maat gemaakte oplossing die specifiek is ontworpen om aan de unieke eisen en wensen van de klant te voldoen. Elk aspect van de container, van de afmetingen tot het interieurontwerp, kan worden aangepast.

Heb je specifieke eisen en wensen waaraan je kantoor moet voldoen? Dan is een maatwerk container kantoor de beste oplossing. Je kunt zo zelf de indeling en het uiterlijk bepalen. Daarnaast kun je ook zelf aangeven van welke voorzieningen het kantoor moet worden voorzien, zoals uitstekende isolatie tegen geluid, specifieke hygiëne- en veiligheidsnormen of andere zakelijke behoeften.

Bekijk ons portfolio om een indruk te krijgen van de mogelijkheden voor maatwerk kantoren van De Schans.

Maatwerk kantoor container kopen van De Schans

Bij De Schans draait alles om maatwerk. We produceren onze kantoor containers volledig in eigen fabriek, waardoor we het hele proces, van ontwerp tot afwerking, in eigen hand hebben. 

Dit stelt ons in staat om met aandacht voor detail en kwaliteit een kantoor container te leveren die precies past bij wat jij nodig hebt. Of het nu gaat om een eenvoudig kantoor voor in de tuin of om een luxe kantoorunit voor je MKB, wij staan voor je klaar.

Hieronder lees je meer over de mogelijkheden die we bieden om je kantoor container volledig op maat te maken.

Uiterlijk

Een groot voordeel van een maatwerk kantoor container van De Schans is dat je het uiterlijk helemaal naar wens kunt aanpassen. Dit geldt zowel voor het interieur als het exterieur. Denk aan de plaatsing van ramen en deuren, zodat je de lichtinval en toegankelijkheid optimaal kunt regelen.

Daarnaast kun je de binnenkant van de container helemaal naar je eigen smaak laten ontwerpen. Of je nu kiest voor een moderne, strakke look met minimalistische afwerking, of juist een warmere sfeer met houtaccenten wilt creëren, alles is mogelijk.

De buitenkant kan ook volledig worden aangepast, bijvoorbeeld met een kleur of materiaal naar keuze, of zelfs met branding zoals een bedrijfslogo.

Container kantoor

Optimale Functionaliteit

We begrijpen dat elke werkruimte specifieke eisen heeft. Daarom bieden we bij De Schans kantoor containers op maat die precies aansluiten op jouw project of bedrijfsproces. Dit kan variëren van een eenvoudige kantoorruimte voor administratief werk tot een unit met meerdere ruimtes, uitgerust met alle benodigde faciliteiten.

Of je nu voorraad units, extra opslagruimte, vergaderkamers, of een speciale werkplek nodig hebt, we ontwerpen de container zo dat deze perfect past bij jouw dagelijkse werkzaamheden. Ook kunnen we bijvoorbeeld ingebouwde werkbanken of specifieke apparatuur integreren die je nodig hebt voor je kantoor.

Duurzaamheid

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol bij het kiezen van bouwoplossingen. Bij De Schans zorgen we ervoor dat je maatwerk kantoor container voldoet aan de hoogste duurzaamheidsnormen. Er zijn verschillende mogelijkheden om de container te verduurzamen, wat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook kan helpen om de operationele kosten op de lange termijn te verlagen.

We kunnen je container bijvoorbeeld voorzien van hoogwaardige isolatie, wat bijdraagt aan een betere energie-efficiëntie. Dit betekent minder energieverlies en dus lagere kosten voor verwarming en koeling.

Daarnaast bieden we de optie om zonnepanelen op het dak te installeren, zodat je je eigen energie kunt opwekken en misschien zelfs terug kunt leveren aan het net. Ook kunnen we duurzame materialen gebruiken voor de bouw en afwerking, zoals gerecycled staal of FSC-gecertificeerd hout. Zo is je kantoor container niet alleen duurzaam, maar ook klaar voor de toekomst.

Extra opties

Naast de basisaanpassingen zijn er nog veel extra’s mogelijk om je maatwerk kantoor container helemaal af te stemmen op jouw persoonlijke wensen.

Een populaire toevoeging is het integreren van sanitaire voorzieningen, zoals een toilet of douche, waardoor de container volledig zelfvoorzienend is—ideaal voor gebruik op afgelegen locaties. Ook een keukenunit is mogelijk, compleet met stromend water, een koelkast, en kookplaat.

Voor een prettig binnenklimaat kunnen we zorgen voor volledige klimaatbeheersing, met opties voor airconditioning, verwarming en ventilatiesystemen. Zo zorg je ervoor dat het altijd aangenaam werken is, ongeacht het weer buiten.

Andere mogelijke toevoegingen zijn een externe aansluiting, bijvoorbeeld voor data- en elektriciteitsaansluitingen, beveiligingssystemen voor een multifunctionele ruimte.

Met deze extra’s maken we je kantoor container tot een volwaardige, comfortabele en functionele werkruimte, helemaal zoals jij het wilt.

Sanitaire voorzieningen in unit De Schans

Van ontwerp tot installatie

Bij De Schans zorgen we voor het hele traject, van ontwerp tot installatie, van je kantoorruimte. We werken nauw met je samen in elke stap van het proces, zodat je kantoorcontainer precies wordt zoals je voor ogen hebt. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe het werkt.

  1. Contact & voorstel. Het begint allemaal met een vrijblijvend gesprek. Samen bespreken we je wensen en eisen, zodat we een goed beeld krijgen van wat je nodig hebt. Op basis daarvan maken we een eerste voorstel, waarin we de mogelijkheden, kosten en tijdsplanning duidelijk uiteenzetten. Hier kun je je feedback op geven, zodat we zeker weten dat alles klopt voordat we verder gaan.
  2. Ontwerp. Zodra we overeenstemming hebben over het voorstel, gaan we aan de slag met het ontwerp van je kantoorcontainer. We betrekken je nauw bij deze fase, zodat je invloed hebt op alle details, van de indeling en afwerking tot de technische specificaties. Ons ontwerpteam maakt visualisaties en plattegronden, zodat je een goed beeld krijgt van hoe de container eruit komt te zien. Pas wanneer jij helemaal tevreden bent, starten we met de productie.
  3. Productie. In onze eigen fabriek gaan we vervolgens aan de slag om je kantoorcontainer te bouwen. Dankzij ons vakmanschap en de hoogwaardige materialen die we gebruiken, kunnen we je verzekeren van een uitstekende kwaliteit. De meeste kantoorcontainers worden binnen enkele weken geproduceerd. Tijdens deze fase houden we je op de hoogte van de voortgang, zodat je precies weet waar je aan toe bent.
  4. Transport & installatie. Zodra je kantoorcontainer klaar is, zorgen wij voor het transport naar de door jou gewenste locatie. Onze ervaren installatieteams regelen de plaatsing en extra installatiewerk voor de container, inclusief alle aansluitingen en afwerkingen. De installatie is vaak binnen een dag geregeld, waardoor je snel kunt genieten van je nieuwe kantoor.

Neem contact op

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op of vraag een offerte aan. We staan klaar om je te helpen met een maatwerkoplossing die precies bij jouw wensen past. Of het nu gaat om een vrijblijvend adviesgesprek of een concreet voorstel, we denken graag met je mee!

Veelgestelde vragen

Wat is de levertijd voor een maatwerk container kantoor unit?

De levertijd voor een maatwerk container kantoor unit is vaak korter dan een maand voor productie en installatie. De levertijd kan echter variëren afhankelijk van de specificaties en de complexiteit van het ontwerp.

Wat zijn de mogelijkheden voor isolatie en verwarming?

Voor isolatie bieden wij verschillende opties, zoals hoogwaardige thermische isolatie voor betere energie-efficiëntie en comfort. Wat betreft verwarming, kunnen we de kantoorcontainer uitrusten met elektrische verwarming, radiatoren, of vloerverwarming.

Heb ik een vergunning nodig?

Of je een vergunning nodig hebt, hangt af van de locatie en het soort gebruik. In veel gevallen is een vergunning vereist, vooral voor permanente plaatsingen of grotere units. Het is verstandig om vooraf bij de lokale gemeente te informeren naar de specifieke regels en vereisten voor jouw situatie.

Auteur
Wessel Suijkerbuijck