Tijdelijke huisvesting is een veelvoorkomende oplossing wanneer er een overbruggingsperiode nodig is, bijvoorbeeld tijdens een verbouwing, een verhuizing of in afwachting van de oplevering van een nieuwe woning.

Of het nu gaat om enkele weken of maanden, de juiste huisvestingsoplossing kan veel stress wegnemen. In dit artikel bespreken we vijf opties voor tijdelijke huisvesting, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken die past bij jouw situatie.

Wat is tijdelijke huisvesting?

Tijdelijke huisvesting omvat alle vormen van onderdak die niet permanent zijn en worden gebruikt voor een beperkte periode. Het biedt een flexibele oplossing in situaties waarin reguliere huisvesting nog niet beschikbaar is of tijdelijk niet bewoonbaar is.

Of je nu wacht op de voltooiing van een verbouwing of op de oplevering van een nieuwbouwwoning, tijdelijke huisvesting kan je helpen de tijd te overbruggen zonder in te boeten op comfort.

Situaties voor tijdelijke huisvesting

In dit artikel richten we ons voornamelijk op woonruimte gebrek voor tijdelijke huisvesting voor overbruggingsperiodes. Dit kan variëren van het vinden van een onderkomen tijdens grote verbouwingen tot het wachten op de intrede in je nieuwe woonruimte. Deze overbruggingsperiode vraagt vaak om een flexibele en betaalbare oplossing.

Tijdelijke huisvesting unit op maat

5 oplossingen voor tijdelijke huisvesting

Tijdelijke huisvesting is er in veel verschillende vormen. We bespreken hieronder vijf mogelijke oplossingen, elk met hun voor- en nadelen.

1. Huurwoning

Het huren van een traditioneel huis kan een geschikte oplossing zijn wanneer je voor een kortere periode een woning nodig hebt.

Het voordeel is dat je het comfort van een volledig huis hebt. Het nadeel is echter dat het vinden van een huurwoning voor een korte periode lastig kan zijn.

Veel verhuurders willen huurcontracten van minimaal een jaar. Ook kan de beschikbaarheid beperkt zijn, vooral in populaire gebieden.

2. Verblijven in hotels of campings

Vakantiehuisjes, stacaravans, aparthotels of tijdelijke verblijven via platforms zoals Airbnb bieden flexibele oplossingen voor kort verblijf.

Je hebt hierbij de vrijheid om een locatie te kiezen die past bij jouw wensen. Een nadeel is echter dat de kosten hoog kunnen oplopen, vooral als de overbruggingsperiode in een hoogseizoen valt. Daarnaast bieden deze oplossingen vaak minder wooncomfort dan een reguliere woning.

3. Logeren bij familieleden of vrienden

Een informele en vaak voordelige optie is om tijdelijk bij familieleden of vrienden te verblijven. Hoewel dit financieel aantrekkelijk kan zijn, is het nadeel dat je weinig privacy hebt en mogelijk een deel van je vrijheid inlevert. Voor een korte periode kan dit een prima oplossing zijn, maar op de lange termijn kan het een uitdaging worden.

4. Containerwoning

Containerwoningen zijn een opkomende trend voor tijdelijke huisvesting. Ze zijn snel te plaatsen en bieden een flexibele oplossing, omdat ze gemakkelijk verplaatst kunnen worden.

Een containerwoning kopen heeft als voordeel dat het eerst als tijdelijke woonruimte kan dienen en later een andere functie kan krijgen, zoals een tuinkantoor of gastenverblijf. Een groot voordeel is dat je de containerwoning overal kunt plaatsen, wat deze optie bijzonder veelzijdig maakt.

Bij De Schans bieden we maatwerk containerwoningen die volledig zijn afgestemd op jouw wensen.

kraan met het geraamte van een ouderenwoning

5. Woonunit huren of kopen

Woonunits lijken veel op containerwoningen, maar bieden vaak meer mogelijkheden voor maatwerk en comfort. Ze kunnen worden uitgerust met moderne voorzieningen en volledig aangepast worden naar jouw specifieke behoeften.

Een tijdelijke woonunit kun je zowel huren als kopen. Bij De Schans leveren we uitsluitend maatwerk units te koop aan. Mocht je liever een unit willen huren, dan zou een van onze zusterbedrijven je wellicht verder kunnen helpen. Hun kant en klare woonunits staan gereed voor verhuur. Neem daarvoor dus gerust ook contact met ons op.

Maatwerk oplossingen voor tijdelijke huisvesting van De Schans

Bij De Schans begrijpen we dat elke situatie uniek is. Daarom bieden we maatwerkoplossingen voor tijdelijke huisvesting units in de vorm van containerwoningen en woonunits. Wij begrijpen ook dat iedereen andere wensen heeft en daarom worden al onze units volledig op maat gemaakt.

De Schans is al 40 jaar specialist in modulaire bouw. Onze units kun je gemakkelijk verhuizen en zijn makkelijk uitbreidbaar. We leveren luxe woonunits die de perfecte oplossing zijn voor tijdelijke huisvesting.

Kies voor een nieuwe woonunit van De Schans voor tijdelijke huisvesting die je later kunt gebruiken voor andere toepassingen. Denk aan een verblijf voor gasten in de tuin of een tuinkantoor.

Onze units worden volledig op maat gemaakt en kunnen toch vaak al binnen een maand worden opgeleverd. Hierdoor kun je snel beschikken over een comfortabele, tijdelijke woonruimte.

Veelgestelde vragen

Is het beter om een tijdelijke woonunit te huren of te kopen?

Zowel het kopen als het huren van een tijdelijke woonunit hebben voor- en nadelen. Huren is vaak een snelle en makkelijke oplossing. Je kunt vaak kant en klare units huren die hierdoor snel geleverd kunnen worden. Het is een snelle huisvestingsoplossing, maar zal niet volledig aan je behoefte voldoen. Het kopen van een unit heeft als voordeel dat het volledig aan jouw specifieke behoeften voldoet en je kunt het zien als een investering. Nadeel is dat de levering iets langer zal duren.

Kan ik een extra slaapkamer toevoegen aan een maatwerk unit?

Ja zeker, bij het ontwerp van een maatwerk unit wordt rekening gehouden met jouw optimale woongenot. Je kunt dus zoveel ruimtes creëren als je wilt. Het is mogelijk meerdere slaapkamers, badkamers of een kantoor toe te voegen.

Auteur
Wessel Suijkerbuijck